07-06-2009, 08:28 AM
|
#88 (permalink)
|
Yüzbaşı
Tesekkür: 3,001
542 Mesajinıza toplam 5,510 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
| Cevap: Siyahça'nın Beyaz Sayfaları Canım, öncelikle başın sağolsun. Amcana da Allah rahmet eylesin. Gönülden arzuladığın oysa, arkadaşınla buluşma da gerçekleşir hayırlısıyla... Sevgili Siyahça; Matrix'e hükmedin başlığı altında yazdıklarını okuduğumdan beri, sana yazmak isteyip, fırsat bulamamıştım. Şimdi seninle görüşümü paylaşmak istiyorum... "olur değil mi esos? çok birşey istemiyorum ki...iki bebişimiz ve iki kedimiz aç kalmasınlar...alnımız ak olarak geçirelim ay sonlarını...elaleme rezil olmayalım yeter...hep dipte kalmaz ya insan değil mi?" demişsin ya? Olur, canım. Senin kendi çözümlemelerin de var aslında. Ama ben bir konuya dikkat çekmek ve bir kaç şey hatırlatmak istiyorum affına sığınarak. Dileklerimiz olur olmasına; 1- Evrende her şeyin, dolayısıyla bizim dilediklerimizin de mevcut ve mümkün olduğunu, kesin bir inançla kabul ediyorsak, 2- Dileklerimizi olumlu anlamdaki sözcüklerle, olumlu fiil ve şimdiki ya da geniş zaman kuruluşlarıyla düşünüp dile getiriyorsak, 3- Onun bizim için gerçekleşirliğine inanıp, hayatımıza almayı kabul ediyorsak, 4- Gerçekleşmekte olduğunu bilmenin emin olma duygusuyla, güvenle, serbest bırakabiliyorsak, oluyor. Burada her maddenin püf noktası; * 1. maddedeki realite anlayışı düşünce modelin olsun. * 2. Aklından geçen, dilinden dökülen söze dikkat! Şakayla bile olsa söylenen sözler potaya giriyor. * 3. Arzuladığın şeyi hakettiğine ve bunun senin için güvenli olduğuna inan. * 4. Bunları yaptıysan iş bitti zaten.Tevekkülle bırak, yaşamına devam et. Şimdi devam edelim: "çok birşey istemiyorum ki" Neden 'çok bir şey 'istemiyorsun ki? Evrende yeterince olmadığından mı?.. Yaratan'ın gücü yetmeyeceğinden mi?.. Sanmıyorum. Yoksa bunu haketmediğine inandığından mı?.. Ya da cehennemde yanma korkundan mı?.. Allah'ın "yeryüzünde halifem" "ruhumdan üfledim" deyip yarattığı tek ve özel parça olarak, hayatta her şeyin en iyisini, en güzelini, BOLLUĞU BEREKETİ yaşamayı haketmiyor muyuz her birimiz? O halde; Evrenin sonsuz seçenek ve sınırsız bolluktan oluştuğunu biliyorum. Ben, yaratılışım itibarıyla, hayatta her şeyin en iyisini hak ediyorum… Sonsuz bolluk içinde, benim ve ailemin ihtiyaçları fazlasıyla ve kolaylıkla karşılanır ve ben sevgiyle hayatıma alırım. Ben, şimdi, kendim ve ailem için, zenginlik ve refah içinde olmanın özgürlük ve güven duygusunu hissetmeyi seçiyorum. Gibi bir düşünce biçimini içselleştirsen ve anlık diline gelen ifadeler de, gerek inanç gerek cümle kuruluşu olarak, pozitife dönüşse... Baskı altındayken, insan olumluya odaklanmakta ve güvenmekte zorlanabiliyor. Ama bunu aşmak için senin çok etkili bir aracın olduğuna inanıyorum... Alıntı: Siyahça Nickli Üyeden Alıntı
sorunun ne olduğunu biliyorum da kendimi bundan nasıl temizleyeceğimi bilemiyorum işte!... | Bunu bilmediğinden emin misin?.. Yukarıda çekim yasasını keşfinle ilgili yazdıklarını okuyunca, aslında çok iyi bir yöntemi bildiğini düşündüm... Sorunların çözümü için ihtiyaç duyduğumuz kaynaklar kendi içimizdedir. Sadece bunu farketmemiz gerekir. Ve dönüşüm için en etkili yöntem, keyif alarak kullanacağın yöntemdir. Senin çekim yasasını doğallıkla işlettiğin yöntemin hangisi?.. Senaryo yazmak!.. Evet!.. Senaryo kurgulamak, senin çok doğallıkla ve keyifle yapabildiğin bir şey...Yine yazmak da en etkili araçlardan biri... Dahası… Bilinçaltı oyunlardan, mizahtan çok hoşlanır. O yetenek de sende...O halde?.. ?... ?... Haydi! Ne duruyorsun? Yeni senaryona başlasana!.. Akça Pakça imzalı yeni hayatının senaryosuna!.. Ne dersin? super (İpucu:Yaşamının nasıl olmasını istiyorsan, ne olmak istiyorsan ve nelerin olmasını istiyorsan...Hepsini, şu anda onun içindeymişsin gibi, şimdiki zaman kipiyle ve pozitif sözcüklerle ve duygularını da işin içine katarak! Sana bir şey diyeyim mi, samimiyetle, şu anda bu düşüncenin heyecanıyla içim titriyor benim!)
__________________ Bildiğiniz ama bildiğinizi bilmediğiniz bir şey var... Milton H. Erickson & Seni seviyorum Özür dilerim Lütfen beni affet Teşekkür ederim |
| |