Yüzbaşı
Üyelik tarihi: Jan 2009 Bulunduğu yer: İzmir
Mesajlar: 533
Tesekkür: 3,001
542 Mesajinıza toplam 5,510 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
| Cevap: Zero Limit Alıntı: Yilmaz Nickli Üyeden Alıntı
Ben`Zero limiti okuyanlardanim. Kitabi begendigimi söyleyebilirim, fakat kücük bir elestiri yapamadan da gecemiyecegim. Joe Vitale, bu kitabinda bana kalirsa , Dr. Ihaleakala Hew Len`in uyguladigi teknigi yeteri kadar anlatamadigni yada alayamadigini düsünüyorum. Cünkü kendisi de " Ho`oponopono" teknigini kitabi icerisinde anlayamadigi noktalar oldugunu vurguluyor, ve ne yazikki bana göre kitabin neredeyse kirk sayfasi biraz altini dolduramadigi bir baskalarinin pasif anlatimlariyla dolu. Tabiki bu anlatimlarda ise yaramiyor degildir. Belkide bu kitabin konusuna göre benim beklentilerim farkli oldugundan dolayi azda olsa bir elestiriyi hak ediyor diye düsündüm kendi adima.
Sürekli, Arinin, arinin, arinin ve önce o bir baskasi icin tanridan kendiniz adina af diliyorsunuz, o kisiden özür diliyorsunuz ve onu cok sevdiginizi söylüyorsunuz hepsi bu. Okudugum bazi yazarlar ve bazi arastirmalar Türkiyede her dört kisiden birsinin sokaklarda burnundan soluyan bogalara benzeyerek dolastigini düsünürsek ve her dört kisiye eklenen pozitip birer Ho`oponopono teknigi bilir kisisi olarak besinci kisi olsak, tek basimiza geri kalan dört kisiden kendimiz onlarin negatifliklerinden nasil etkilenmeden iyilestirebiliriz orasini sizlere soru olarak sormak istiyorum?????
Ayrica dünyada icsel ve toplumsal huzuru yakalamak adina mutlaka bu ve buna benzer yazarlarin anlattiklari tekniklerin icerisini zenginlik vaadleriyle süslemeleri beni azda olsa süpelendirmiyor sayilmaz.
arınma; temizlenme. ruhun tutkulardan temizlenmesi. sanat yoluyla duyguların arınması.
Saygilar sunarim.
Yilmaz | Sevgili Yılmaz, İrdeleyici ve sorgulayan bir yaklaşımınız olduğunu anlıyorum. Bu bence de hoş bir tutum. Okuduğumuz yeni bilgileri anlama çabamızın doğal bir sonucu da soru sorma ve eleştiri değil midir? Hepimizin olayları, okuduklarımızı ya da bilgileri yorumlama ve değerlendirme biçimimiz, kendi algı çerçevemize göre farklılıklar gösterebilir. Bana sorarsanız; bu kitabın bildiğimiz anlamda irdeleyerek, durup sorgulayarak okunmasındansa, bir çırpıda, akışa bırakarak okunduğunda bütün olarak etkisinin ve anlaşılırlığının daha fazla olduğuna inanıyorum. Kişisel olarak, hissettiğim merak duygusuyla, kendimi öyle kaptırmıştım ki, adeta yazarla bütünleşmiş, neredeyse 'o' olarak, onunla birlikte, meraktan araştırmaya, 'anlamdım' lardan sorgulamaya ve keşfe, adeta kendimi kaptırmış ve bitişte 'huzur'un taa içinde, tarifsiz derinliğinde bulmuştum kendimi...Şimdi bahsederken tekrar giriyorum o ruh haline... O zaman farkettim ki, yazar hipnotik yazım tekniği kullanmış. Hızla okuma ve hipnotik yazım tarzı birleşince alınacak bilgiler direk bilinçaltına gidiyor. İşte, sürekli "Arinin, arinin, arinin" lar da hipnotik yazım tekniğinin bir parçası. 40 sayfalık başkalarının anlatımları da, bölüm başlığından anlaşıldığı üzere, yazar, dolayısıyla da bizim açımızdan ilginç olan bu yöntemin deneyimsel "Kanıt" ı. Ancak burada önemli olan kitabın yazım tekniği ve saireden ziyade bize kazandırdığı yöntem: Ho'oponopono... Bu noktadaki sorunuza gelirsek;
tek basimiza geri kalan dört kisiden kendimiz onlarin negatifliklerinden nasil etkilenmeden iyilestirebiliriz orasini sizlere soru olarak sormak istiyorum????? Kitapta cevap açık; basit dört cümleyle: Seni seviyorum. Özür dilerim. Lütfen beni affet. Teşekkür ederim. Kime hitaben? Yaradan'a... Temizleyen, düzelten, arındıran kim?... Yaradan Kendimizden yüce olana, Yaradan'a konuyu teslim ettiğimize göre... O'nun sonsuz, sınırsız gücünden kuşkumuz olabilir mi?.. Zenginlik vaadleri konusuna da kısaca değinirsek; Arınma halinde tutkulardan, bağımlılıktan, ihtiyaçtan, ari hale geleceğimize inanıyorum. Ancak bu demek değildir yaşamsal fonksiyonlarımız ve aktivitelerimiz de son bulacak... Yaşam devam ettikçe, kişilik gelişimi de devam eder. Bu süreçte Abraham Maslow'un ihtiyaçlar hiyerarşisi teorisinde sırasıyla; 1.Fizyolojik, 2. Güvenlik, 3. Ait olma, 4. Sevgi, sevecenlik, 5. Saygınlık, 6. Kendini gerçekleştirme, olarak belirtilen ihtiyaçlarımızın tatmini söz konusudur. Aslolan zenginlik değil, yaşam kalitesi olmakla birlikte, refahın yaşam kalitesindeki rolü, zenginlik vurgusunu arttırıyor olabilir mi?.. Son olarak, tekniğin özü arınma. Uygulayalım ve sonucu görelim... Sevgili Tanrı'm.Seni seviyorum. Bu yazı vesileyle, farkındalığıma çıkan sorgulamalardan, kuşkulardan, yargılamalardan ve daha ötesinden dolayı özür dilerim.Lütfen beni affet. Ve teşekkür ederim.
__________________ Bildiğiniz ama bildiğinizi bilmediğiniz bir şey var... Milton H. Erickson & Seni seviyorum Özür dilerim Lütfen beni affet Teşekkür ederim |