08-06-2009, 05:31 PM
|
#2 (permalink)
|
Yüzbaşı
Tesekkür: 3,001
542 Mesajinıza toplam 5,510 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
| Cevap: Maslow’un İhtiyaçlar Hiyerarşisi Kuramı Maslow, tarihteki bazı ünlü kişileri seçti (Spinoza, Lincoln, Einstein, Eleanor Roosevelt vs.) ve bu kişilerin hayatlarını inceledikten sonra kendini gerçekleştirenlere özel olduğunu düşündüğü nitelikleri ve kendini gerçekleştirmeye götüren davranışları saptadı. Okuyucular açısından ilgi çekici olabilir diye düşündüğüm için bu nitelik ve davranışları aşağıda veriyorum: KENDİNİ GERÇEKLEŞTİRENLERİN ÖZELLİKLERİ Gerçekliği verimli bir şekilde algılarlar ve belirsizliğe tahammül edebilirler. Kendilerini ve başkalarını oldukları gibi kabul ederler. Düşünce ve davranış içtendir. Kendi üzerinde yoğunlaşmaktan çok sorun üzerinde yoğunlaşırlar. İyi bir mizah anlayışları vardır. Çok yaratıcıdırlar. Maksatlı olarak gelenek dışı olmamalarına karşın öz kültürlerinin içselleştirilmesine dirençlidirler. İnsanlığın refahı ile ilgilenirler. Yaşamın temel deneyimlerini değerlendirebilirler. Çok değil az insanla derin,tatmin edici kişilerarası ilişkiler kurarlar. Hayata nesnel bir açıdan bakabilirler. KENDİNİ GERÇEKLEŞTİRMEYE GÖTÜREN DAVRANIŞLAR Hayatı bir çocuğun yaptığı gibi tam bir konsantrasyonla ve her şeyi özümseyerek yaşa Emin ve güvenli yollara takılıp kalmaktansa yeni bir şey dene Yaşantıları değerlendirirken geleneğin,yetkenin ya da çoğunluğun sesini değil, kendi sesini dinle Dürüst ol Görüşlerin,çoğu insanın görüşleriyle uyuşmuyorsa gözden düşmeye hazırlıklı ol Sorumluluk al Yapmayı kararlaştırdığın ne ise o konuda çok çalış Savunmalarını sapta ve bunlardan vazgeçme cesaretine sahip ol Figen Nas Sağlam Psikolog
__________________ Bildiğiniz ama bildiğinizi bilmediğiniz bir şey var... Milton H. Erickson & Seni seviyorum Özür dilerim Lütfen beni affet Teşekkür ederim |
| |