Cevap: REİKİ VE İSLAM YORUMU Ben bu açıklamalardan haberdar değildim sibel sen söyleyince merak edip araştırdım ve okudum...
Burada arkadaşlar beni az çok kişisel olarak da tanıyorlar ,bu tarz yazdığımı hiç görmemişlerdir eminim ama içimden taşan duyguları ancak bu şekilde paylaşabilirdim..
Şu anda diyorum ki "Şükürler olsun Allah'a yoluma Reiki'yi çıkardığı için,şükürler olsun Allah'a içimdeki Allah sevgisi için,ve onun yarattıklarının sevgisini ,yarattığı canlı cansız,uçan bir kuş olsun ,yüce dağlar olsun veya sokakta bir taş olsun,hepsi ile Bir hissedebilme sevgisine erişebilmeme sebep olduğu için ,korkmayı değil sevmeyi ve bir olmayı hissedebildiğim için ,robot gibi anlamını bilmeden farkındalıksızca bir görevmiş gibi yapılması gerektiği için değil,tekamülümüze sebep olan dini görevlerimizin gercek anlamını idrak edebildiğim zihnim için ,O'nun bizim ibadetlerimize ihtiyacı olduğu için değil ,bizi en mükemmel ahlaklı yarattıklarından kıldığı ve o vasfa layık olabileceğimiz noktaya ulaşmamız için ibadetleri bize öğütlediğini anlayabildiğim beynim için de binlerce defa şükürler olsun ..."
Bu kadar fazla "için" kullandığım için de sizlerden özürler dilerim.
Sürç-ü lissan ettimse affola :)
Her konuda olduğu gibi Reiki de ve din konusunda da herşeyin hakiki,gerçek olanı savunmaya ihtiyaç duymaz..Hakikatin felsefeye ihtiyacı yoktur ,düşünülerek bulunmaz..O apaçık ortadadır..Yorum getiren ve bakış açısı yükleyen herbirimiz insanlardır..İyi veya kötü..
Ben bu sözleri söyleyenleri seviyorum..Onlarda bir denge unsurunun öteki yüzleri..Ve Allah'tan onlar için selamet ve kalplerine koşulsuz sevgi ve yüksek bakış açısı diliyorum .
__________________ Bugün, öfkelenme ve endişelenme.
Bugün,şükran dolu ol ve alçakgönüllü davran.
Bugün, işini özenle yap.
Bugün,var olan her şeye karşı nazik ve sevecen ol.
Sabah ve akşam ellerin dua pozisyonundayken yukarıdaki kelimeleri tekrar et ve Reikinin senin ruhuna ve bedenine şifa getirmesi için dua et.
-- Dr.Mikao Usui -- |