Tekil Mesaj gösterimi
Alt 21-06-2009, 08:11 PM   #7 (permalink)
elector-
Teğmen

Tesekkür: 17
40 Mesajinıza toplam 321 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
elector- is an unknown quantity at this point
Standart Cevap: denedim ve oldu

SiyaHça KarDeş , SaNırıM Benim SoRunuM , ÖğRenilmiş çaresizlik ..şu meşhur deneyi hatırladım : büyük bir balığı akvaryuma koymuşlar , etraftaki küçük balıkları yutmaya , karnını doyurmaya başlamış.. sonra büyük balık ile , küçük balıkların arasına cam koymuşlar , büyük balık her denemesinde karşı tarafa geçemiyormuş , sonra pes etmiş..bu olgudan sonra , camı kaldırmışlar, ama büyük balık hiç yanaşmıyormuş küçük balıklara.. buna ÖĞRENİLMİŞ ÇARESİZLİK adını vermişler .. Bu olgu balıklara has bir olgu değildir şüphesiz, biz insanlara da özgü olmalı.. ama " tamam , ben bunu çözdüm , artık bunu yenerim " diyebilmek için de , disiplinli bir eğitim sürecine , uygun telkinlere ihtiyaç var sanırım.. yoksa farkında olmak da yeterli değil , doğru teşhis ama sonuca giden önemli bir yol olmakla beraber , sonuç değil asla ....benim fikrim bu... antony nin ne çeşit telkinlerde bulunduğu hakkında yeterli ve doyurucu bilgi arıyorum.. o bilgilere ulaşabilirsem , paylaşırım burada.. yanılmıyorsam , nlp ( Neuro Linguistic Programming) adını verdikleri bir bilim ile çok ilgilenmiş bu adam , çalışmalarının temelini bu oluşturuyormuş.. daha fazla detay yok şimdilik..
elector- isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla