Cevap: Reiki ile ilk tanismam... Aaa... Ben sizinle ilgili başka yerlerde bakınırken, siz buraya gelmişsiniz. Hoşgeldiniz, sizi burada bulmak çok güzel. Sizin reikiyle tanışma öykünüz benimkini hatırlattı. Paylaşmak isterim izninizle. Ben birlikte kişisel gelişim alanında seminerlere katıldığım arkadaşlarımdan duymuştum reikiyi. Ama soğuk bakmıştım. Doğruyu söylemek gerekir ki, "batı emperyalizmi bitti, doğu emperyalizmi mi başladı?" diye düşünüyordum. Sonra bir dönem oldu, kendiliğinden reiki alma isteğim olduğunu farkettim. Yine katıldığım bir seminerde reiki master olduklarını söyleyen arkadaşlarım da vardı, ama onlardan almak içimden gelmiyordu. Zamanı geldiğinde öğretmenimin karşıma çıkacağına inanıyordum, acele etmiyordum. Ve bir gün bir arkadaşım reiki birinci aşamaya inisiyasyonu aldığı kişiden bahsetti. O bahsederken ben 'işte bu!' dedim ve arkadaşımın ayarlamalarıyla reiki birinci aşamaya uyumlanmak üzere öğretmenimin evine gittik. Çok güzel karşıladı, dersleri anlattı, sonra uyumlamaya sıra geldi. Açıkçası uyumlamanın nasıl bir şey olduğu hakkında fikrim yoktu ve ben de İsmail Bey gibi birtakım çelişkiler içindeydim. Allah'ım neye kalkışmıştım ben! Vazgeçse miydim?!.. Derken bir odaya geçtik, hoş kokular ve tütsüler, mumlarla hoş bir müzik vardı hafiften... Ortadaki sandalyeye oturdum, gözlerim kapalı, gerginim. Ayet'el Kürsi okuyorum, Dualar ediyorum, Allah'ım hayrıma ise olsun, ama hayrıma olmayanı engelle diye diye. Şaşkınlık, panik... Hortumlanırcasına bir gürültülü nefes sesi geliyor karşımdan! Ödüm patlıyor!.. Bu esnada saçımda, omuzlarımda, dizlerimde, ayak bileklerimde aynı anda bir çok el dokunuşu hissediyorum hafif ve hoş, ama bu mümkün olabilir mi?..Bir yandan çevremde saat yönünde dönen bir hava akımı, girdap gibi, bir yandan tatlı tatlı hafif dokunuşlar, bunu yapan öğretmenim olabilir mi? Bu kadar hızlı dönüp bu kadar yere aynı anda dokunabilir mi?.. Olamaz!.. Ne bu o zaman? Melek dokunuşları sanki… Derken gevşemeye rahatlamaya başladım, güven duygusu yerleşti içime, huzur... Sonradan arkadaşlarıma anlattım, ödüm patladı diye, çok güldüler. Öğretmenin uyguladığı bir nefes tekniğiymiş...
__________________ Bildiğiniz ama bildiğinizi bilmediğiniz bir şey var... Milton H. Erickson & Seni seviyorum Özür dilerim Lütfen beni affet Teşekkür ederim |