Tekil Mesaj gösterimi
Alt 03-07-2009, 10:57 PM   #2 (permalink)
sudem8
Binbaşı

sudem8 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Tesekkür: 9,872
1,280 Mesajinıza toplam 11,607 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
sudem8 is a splendid one to beholdsudem8 is a splendid one to beholdsudem8 is a splendid one to beholdsudem8 is a splendid one to beholdsudem8 is a splendid one to beholdsudem8 is a splendid one to beholdsudem8 is a splendid one to behold
Standart Cevap: oss yaş 20 lutfen yardım :(

yaşın hiç de geç değil daha yaş ilerlemeden bence okumalısın...akrabaların sözlerini düşüneceğine kendine sorular sor.ileride ben ne yaparım nasıl geçimimi sağlarım gibi...telkinleri dinlersen suçluluk ve ego ilk önce öneriliyor..bunlardan ayrı başkalarının düşüncelerine önem vermek telkini var ya onu mutlaka dinle..aman oğlum bu yaşlarının kıymetini bil zaman o kadar çabuk geçiyor ki geriye dönüş yok...ne yaparsan bu yaşlarında oluyor...sana oğlum diye hitap ettim senden büyük oğlum olduğu için...şu anda ben geriye dönebilsem yani senin yaşlarına neler yapmazdım ki..seni eleştirmek ve kınamakiçin değil..yaşım ilerlediği için bunları yaşadığım için..yani tecrübe konuşuyor..boş ver akrabalar ne diyecek diye..ya okuyup tahsilini tamamla..ya da bir işte kendini geliştir..bir meziyetin olsun...mutlaka başarılı olduğun bir konu vardır..çalışmak ayıp değil boş durmak ayıp.ya okuyacaksın ya çalışacaksın..hatta hem okuyup hem çalışan gençler var imreniyorum bu yaşımda..zamanını boşa harcamadan bir hedef belirle..o hedefini yaz bir yere as...kendine bir plan yap..hem kafan karışmamış olur, hem de hedefi olan insanlar kararlı olurlar..ilk önce ne yapacağının kararını ver...başkalarını düşünceleriyle değil..seni en çok ne mutlu edecekse o kararın olsun..kendine sorular sor..ben ne yapıyorum..ne yaparsam daha başarılı olurum..sana kolay gelsin..gelişmeleri yazarsan sevinirim..