12-07-2009, 02:07 PM
|
#574 (permalink)
|
Yüzbaşı
Tesekkür: 3,001
542 Mesajinıza toplam 5,510 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
| Cevap: HO'OP ARINMA HATTI Çiğ damlası hakkında açıklama burada, alıntıyı da aldım, ayrıca kitapta bahsediliyor ama açık değil. http://www.hayatimdegisti.com/forum/...-limit-24.html Alıntı: kurbaga Nickli Üyeden Alıntı
bir hatayı düzeltmek yada bir durumu daha iyi hale getirmek için kalemin arkası ile bir süre objeye yada metin halinde yazılmış sorunun üzerine kalemle vuruluyor.ama burda önemli nokta kalemin arkasında silgi var ve vurma işlemi silgi ile yapılıyor.(sembolik olarak siliyorum anlamını alıyor beyin).burdaki mantık sanıyorum nörolojik bir etkiyle ilgili.nlp prensiplerinde olduğu gibi.silginin beynimizde şöyle bir anlamı var:silgi; silmeye yarar ve dolayısıyla yeniden oluşturma fırsatı verir.istenmeyen durum- silgi eşleştirmesi yaparak beyinde olay nötrleştiriliyor.zaten yaşam durumlarımız;bizi üzen,sevindiren şeyler beynimizin sözkonusu durumlara yüklediği anlamlardan ibaret değilmi.benim kendi yaşamımda hata diye sınıflandırdığım bir durum,a kişi için hata sınıflamasına girmeyebilir.b kişi için fırsat anlamına gelebilir.her istenmeyen durum genelgeçerdir denemez.yani beynimizin dış dünyayı bize nasıl algılattığını örneklemeye çalışıyorum.kitaplar;evrenin ve beynin sembolik davranışları da hemen kabul ettiğini yazar. |
__________________ Bildiğiniz ama bildiğinizi bilmediğiniz bir şey var... Milton H. Erickson & Seni seviyorum Özür dilerim Lütfen beni affet Teşekkür ederim |
| |