Zulal Üşenmez Ertürk - Halil Yavuz Ertürk Resim Sergisi
Karşı Sanat Çalışmaları Nisan ayında Zulal Üşenmez Ertürk ve Halil Yavuz Ertürk’ün ortak resim sergisini sunuyor. Sergi 17 Nisan Perşembe günü açılacak ve 10 Mayıs 2008’e kadar açık kalacak.
Mimar Sinan Üniversitesi Resim Bölümü’nden 95 yılında mezun olan Ertürk ailesi, ikinci kişisel sergilerini eş zamanlı olarak KARŞI SANAT ÇALIŞMALARI’nın Gazeteci Erol Dernek Sokak’da yeni taşındıkları galerisinde birlikte açıyorlar.
Zulal Üşenmez Ertürk “Bir ressamın gerçek özgürlüğü, paletini tuvaline aktarırken yaşadığını” söylüyor. “Paletimi kendim, tuvalimi de yaşam alanım olarak düşünürsek, orada oluşan mekân ve geçen zaman benim gerçek özgürlük alanımdır” diyor.
Sanatçı “… hatırladığım kadarıyla, gördüğüm herhangi bir olayın veya sadece bir biçimin bende uyandırdığı heyecan ve merak duygusunun beni resim yapmaya ittiği, bu süre içinde zamanın durduğu ancak çalıştığım yüzey üzerinde başka bir zamanın aktığıdır…” “…Peki, neden insanın resmini yapıyorum? Burada da pek değişen bir şey yok, insan hep vardı, başka nasıl olabilir? Hayatımda elime ilk kedi yavrusunu on sekiz yaşımda aldım” diyerek resimlerini anlatıyor.
Eleştirmen Suphi Yürek, Halil Ertürk’le ilgili olarak şöyle yazıyor:
“Halil’in resimlerini oluşturan en önemli malzeme, günlük yaşama tanıklık yapan anların dönüşümüdür. Resimlerinin konularını ailesi, arkadaşları, dostları ve yakın çevresi oluşturur. Bu yaşamın görünür merkezidir. Bilmediği hiç bir şeyin, hiç bir kavramın peşinde değildir. Resimlerinin alt yazılara, açıklamalara ihtiyacı yoktur, aileniz kadar gerçektir. Bu gerçeklik kadar yalın ve içinden çıkılamazdır. Resimlerinin ana merkezi ise yüzeysel ve görünüşteki mutluluğun arkasındaki gerilimler ve huzursuzluklardır.”
“Halil’in resimlerini, günlük yaşamın duygularını, semboller ve ikonlar kullanmadan, kendi kalender dünyasından sadece ve sadece resimsel olan ile bizlere aktardığı için önemli buluyorum”
Sergi Pazar günleri hariç 11:00-19:00 saatleri arasında izlenebilir.
Bilgi için:
Ayşe Çetinkaya
KARŞI SANAT ÇALIŞMALARI
Gazeteci Erol Dernek Sokak
Hanif Han, No 11, Kat 3, Daire 4
Beyoğlu İSTANBUL
Tel: 212.245 71 53
karsi@karsi.com www.karsi.com
Tarih : 17 Nisan-10 Mayıs 2008