Tekil Mesaj gösterimi
Alt 13-07-2009, 11:29 AM   #65 (permalink)
zivzy
Teğmen

Tesekkür: 62
42 Mesajinıza toplam 268 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
zivzy is an unknown quantity at this point
Standart Cevap: asiyah'nın zihinsel mutasyonu

asiyah öncelikle günlüğün hayırlı olsun...!

Baştan sona okudum günlüğünü, özellikle ilk başta sıraladığın sorunlar beni, senin günlüğünü okumaya itti.. Uzun zamandır forumdayım ancak yazı paylaşımlarından bulunmadan şimdilik sadece takip etmekle yetiniyorum yazıları.. Senin günlüğüne yazmaya karar verdim.. Müsadenle:)

Kendinle ilgili sıraladığın 10 maddelik yapamadığın şeyleri okuyunca, heralde ileride bunların hepsini yapmıştır diye düşündüm ve son sayfaya kadar günlüğünün her karesini incelemeye koyuldum..

Senin iyiliğin açısından izin verirsen seninle ilgili bir takım değerlendirmeler yapmak istiyorum

1.si o yazdığın 10 maddelik değişim çizelgesini uygulamaya geçmeliydin ki hala geçebilirsin.. Ya da geçtiysen bile somut olarak değişiminin nasıl olduğunu günlüğünde belirtmemişsin.. Bununla ilgili her an düşünerek, bu 10 küsür özelliğimden, yapamadığım şeylerden nasıl kurtulabilirim..? Bunları olumlu hale getirmeyi nasıl becerebilirim? Bunu tek tekte yazabilirsin bence.. örnek olarak: ders çalışamıyorum.... ne yapmalıyım diye kendine sor? cevap: ders çalışmaya bugünden başlıyorum.. ilk olarak bilgisayarı kapatıp masamın başına geçiyorum. kitabı açıp 1 saat şu konuya çalışıyorum. Sonrasında kendime ödül olarak kocaman bir yaş pasta ikram ediyorum gibi.. Kendini de ödüllendirmelisin diye düşünüyorum.. Yani o yazdığın 10-15 maddeyi tek tek irdelemen yapabilmen açısından faydalı olacaktır diye düşünüyorum..

2.si sendeki sorun ki bu sorun bende de var.. Erteleme hastalığı.. Anladığım kadarıyla bazı şeyleri yapmaya üşenmissin.. Bende öyleyim erteliyoruz. Halbuki ertelemesek çok daha mutlu olacağız çok işler yapacağız, başaracağız.. O yüzden İslam Peygamberi Hz. Muhammed (sav.) bizi 14 asır önceden uyarmıştır ertelemeyin diye uyarmıştır:"Erteleyen helak olmuştur". Parolamız şimdi yapmak olmalı.. Birşey mi yapılacak şimdi.. Ders mi çalışılacak şimdi.. Bi yazı mı okunacak şimdi.. Bununla ilgili özveri de bulunulmalı.. Ertelememeye özen gösterilmeli.. Ama hala bende erteleme hastalığında tam olarak vazgeçemedim.. Bununla ilgili "ertelemeyi bırak telkinin" dinliyorum 10-15 gündür.. Sana da tavsiye ederim..

3. olarak ta ben senin olumsuz duygu ve düşünceleri atlatacağını düşünüyorum.. Sen aslında olayı kafada bitiriyorsun.. tamam yapacağım diyorsan.. iş yapmaya gelince tıkanıyorsun sanki..

Hep şöyle düşünmüşümdür olumsuz durumlarla karşılaştığım zaman: "Tamam bu olumsuz bir durum olabilir.. Ama ben çok iyileştim. Kendimi çok geliştirmeye çalıştım ve inanıyorum ki herşey ileride daha güzel olacak"

Hayatın bir parolası da "herşeyin bir eşref saati vardır. Zamanı gelince.. Saati dolunca o gerçekleşir." Sendeki değişiminde bir eşref saati var diye düşünüyorum. Sabırla mücadele edip, yapacaklarını yapmak için uygulamaya geçersen daha iyi bir birey olacağın yönünde şüphem yok.. Şimdilik bu kadar yazıyorum.. Yine yazmaya çalışırım. İnşallah yanlış birşey söylememiş.. Yanlış bir değerlendirmede bulunmamışımdır.

Hakkında hayırlısı olsun..
Selamlarla.. :)
zivzy isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla