Tekil Mesaj gösterimi
Alt 13-07-2009, 02:30 PM   #68 (permalink)
zivzy
Teğmen

Tesekkür: 62
42 Mesajinıza toplam 268 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
zivzy is an unknown quantity at this point
Standart Cevap: asiyah'nın zihinsel mutasyonu

Ben teşk.ederim :)

Günlüğe başladığından bugüne kadar olumlu gelişmeler kat ettiğin şüphesiz.. Bu çok sevindirici ve güzel bir gelişme.. Her geçen gün daha iyi olmuşsun.. Bu da demek oluyor ki daha da iyi olacaksın.. İnşallah :)

Yalnız benim asıl demeye çalıştığım nokta.. Çözüm odaklı bir gelişme anlayışı takip etmen.. Dağınık ve savurganım demişsin.. Güzel sorununun farkındasın.. Burda bence yapman gereken şey.. dağınık ve savurgan olmamı nasıl engelleyebilirim.. Neler yapabilirim bu şekilde zihin muhasebesi yapıp eyleme geçmen gerektiğini düşünüyorum.. Mesela kendi kendine karar alıp şöyle bir eylem modeli izleyebilirsin. Atıyorum: "İlk iş olarak dağınık olan odama topluyorum. Bundan sonra çıkardığım kıyafetlerimi düzenli olarak askıma asacağım.. Bütün eşyalarını yerlerine koyacağım.. Böyle düşündün mü önce kafada olayı bitiriyorsun.. Sonra da eyleme geçmek.. Nefes alıp verirken her an savurgan olmayacağım.. düzensiz olmayacağım diye düşüneceğinden yani bunu önce kafada hallettiğinden bir bakacaksın ki gerçekten aldığın karardan ötürü savurgan ve dağınık değilsin. Bütün sorunlarını yazıp hepsini bir aşamada yapamazsın belki.. Bi günde hepsi olmayabilir.. Bünye kaldırmayabilir.. Ama parçalara bölebilirsin.. Belki bugün sadece dağınık ve savurgan olmamaya gayret gösterebilirsin.. Bunu başarmaya çalışabilirsin.. Yani özet olarak demek istediğim sorunlar belli, bunları düzeltmek için alternatif çözümler belirlemen ve sorunların üstesine gitmen.. Belki sen diyeceksin ki ben tembelim, erteliyorum. yazsam bile yapamam.. Böyle düşünmemen lazım.. Yaptğın işi zevkli hale getirmelisin. Senin için dağınık ve savurgan olmamak bir zorunluluk değil gereksinim olmalı.. Bunu zevkle yaptıkça.. Düzenli oldukça daha keyifli olacaksın diye düşünüyorum..

Gerçekten samimi olarak söylüyorum.. Kendinle ilgili çok yollar katetmişsin ve inanıyorum ki daha da güzel olacak herşey.. Emek olmadan yemek olmuyor. Zahmetsiz rahmet gelmiyor.. Azıcık gayret.. Azıcık mücadele..

Bu arada sen liste yaptın ya sorunlarla alakalı bende kendime böyle bir liste yapıp eyleme geçmeyi düşünüyorum.. Sana o kadar anlatıyorum.. söylüyorum.. bakalım ben yapacak mıyım demi:) söylemesi kolay :)

Bana ışık olduğun içinde ayrıca teşk.ederim..
Herşey gönlünce olsun :)

Daha güzel haberlerini bekliyorum.. Günlüğünü takipteyim.
zivzy isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla