Tekil Mesaj gösterimi
Alt 17-07-2009, 06:57 PM   #15 (permalink)
_EliF_
Şifalı Bitki Uzmanı

_EliF_ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Tesekkür: 172
104 Mesajinıza toplam 727 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
_EliF_ will become famous soon enough_EliF_ will become famous soon enough
Standart Cevap: Geç oldu ama bir merhabada benden :)

çok sağol :)
zevkli ama bir o kadar da riskli bir iş. Belkide bu kadar gerilmemein nedeni yaptığım iş. Dışardan çok farklı görünüyor, yardımcı olmak filan. Ben ideolijik düşünerek başladım bu işe. Okuluna gittim diplomalı aktar olarak geçiyorum. Ama o üniversite diploması yetmiyor bazı şeylerle baş etmeye.
Günlük 50 kişi geliyor diyelim.
10 tanesi zaten direk gardını alarak geliyor bunlar 3 kağıtçı diye.
10 tanesi sırf ilaçlar daha etkili diyerek ezmek için geliyor.
5 tanesi laf olsun diye geliyor. Vakit geçirecekler hastalıklarını anlatıp rahatlayıp gidecekler.
Yüzde 50 si zaten direk yıkıma yönelik.
Birde kandır bize diye gelen var ki en çok onlar deli ediyor beni. Birinden bir şey duymuş kulaktan dolma gelmiş. o size yaramaz diyorum o zaman ben bir daha araştırayım diyor. Araştrmacı bir milletiz ya. Araştıracağıda şu: Gidecek o aklı verene senin verdiğin iyi değilmiş diyecek o da ya boş ver onlar ne bilecek diyecek. Ya da yine başka bir bilmeyene danışacak. Sanki ben vicdansızlık yapıp almaya gelene istediğni verip geçmeyi bilmiyorum.

Dükkanımı mehmet bilir taş çatlasın 3 metre kare hareket alanım var. Her Allahın günü 12,5 saat ordayım. Güzel güzel otururken ordan geçen birinin yüksek sesle 'bunların hepsi 3 kağıtçı' diye bağıra bağıra geçmesinin acısını düşünün. Ben hayatımı bu yarı açık ceza evimde bu insanlar için mi harcıyorum diye düşünüyorsunuz.

Düşüncesiz çok insan var. Ben oraya emek vermişim dirsek çürütmüşüm, kafadan yapmamışım. Babamın emekli maaşını yatırmışım. Evlenip birine yaslanmak yerine kendi ayaklarım üstünde durayım demişim. En yaşanacak zamanlarımı harcamışım. Biri geliyor bir cümle ile herşeyi berbat ediyor. Önceden cevap vermezdim ama artık veriyorum. Yoksa birde bunlar üst üste birikiyor.
Geçen birine dedim. Karı koca gelmişler kadın bir yağ soruyordu adam gel gel bunlar hep yalan 3 kağıt dedi. Takım elbiseli gayet şık da bir adam.
Döndüm evet haklısınız evde oturuyordum hangi 3 kağıtçılığa 50 milyar yatırsam derken aklıma bu iş geldi. Hatta başlamışken 2 senede üniversitesini okuyayım dedim. Ha birde o takım elbise size 20 30 beden büyük gelmiş dedim. Bir gidiş gitti adam :)
Bilmediğimiz sıkıntılar, bildiğimiz sıkıntılardan daha çok korkutur bizi. Ama bilmediklerimizin sonucunda bildiklerimizde iyi olacak gibi bir alternatifi asla düşünmeyiz. Ya da belki bilmediklerimiz bildiklerimizden daha iyi. Risk almak lazım. (Elif Kaya)

Değişim=zor=ama=imkansız değil=yapacak mıyım=evet=bu benim.
_EliF_ isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla