20-07-2009, 04:14 PM
|
#15 (permalink)
|
Moderator
Tesekkür: 16,247
1,756 Mesajinıza toplam 14,576 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
| Cevap: 28 GÜNDE KUANTUM UYGULAMA 12.GÜN, Yoksunluk Hissinden Kurtulma Niyet Bugün bolluğa odaklanıyor ve yoksunluk hissinden kurtuluyorum. Kendimi sahip olmadığım bir şeye özlem duyduğumda gülümseyerek kendi kendime şunu söylüyorum: İyi olurdu ama mutlu olmak için buna ihtiyacım yok. Şu an mutlu olma şansım ve gücüm var. Ana Fikir Birçok insan zamanının büyük bölümünü sahip olmadığı şeylere odaklanarak geçirir. Kişinin kendisini değersizleştirmesi –minnettarlığın zıttı- süreci kişiyi umutsuzluğa sürükler. Bu da yaşam gücünüzü zehirler. Siz de bu tür insanlardansanız, yoksun olduğunuz şeylere odaklanmak yerine sahip olduğunuz şeylere odaklanmanın zamanı gelmiş demektir. Yoksunluk düşüncesi, başka bir şeye duyulan kronik özlemdir. Sahip olmadığınız şeylere ulaşma konusundaki takıntınız Evren’e, yaşamınızın şu haliyle değerli olmadığını, saygıyı hak etmediğini söyler. Böylesine olumsuz bir düşünce yoksunluk hissini arttırmaktan başka bir işe yaramaz. Bu hissi, başkalarının sahip olduğu şeylere imrenme hissi takip eder. Bu da yoksunluk hissinizi arttırır ve sizi daha umutsuz, daha sefil bir duruma düşürür. Yoksunluk hissinden kurtulmalı ve var olana duyduğunuz minnettarlığın enerjisini kullanarak sahip olmadığınız şeylere duyduğunuz arzuları ortadan kaldırmalısınız. Yaşamınız zaten değerli ve –kullanmak isteseniz de istemeseniz de- hemen şu an mutluluğu yaratma ve şükranınızı dile getirme şansınız var. İşin aslı, bu, enerji açısından yapabileceğiniz en iyi seçimdir.
Yoksunluk Hissinden Kurtulma Uygulamaları 1-Sahip olmadığınız bir şeyi takıntı haline getirdiğiniz fark ettiğinizde, kendinize bu ihtiyaç hissine odaklanmanın, o şeye sahip olmanızı güçleştireceğini hatırlatın. Yoksunluk hissini bir kenara bırakın ve takıntılarınızdan kurtulun. Yüzünüze soğuk su çarpın ve bilinçli seçimlerinize uyanın. Çevrenize bir göz atın ve sahip olduğunuz harika şeylerin farkına varın. 2-Haset, hırs ve özlemlerinizin farkına varın. Mutlu olmak için bir şeye ihtiyacınız olduğunu düşündüğünüz anların farkına varın. Bu tür yanıltıcı çıkarımlardan kurtulun ve gücünüzü toplayın. Var olana minnet duyun(21 ve 24. günler) ve bunları gündelik yaşamınızın ayrılmaz parçaları haline getirin. Özlem size mutluluk getirmez. Oysa mutluluk, özlem duyduğunuz şeyleri size getirebilir. Yoksunluk Hissinden Kurtulma Olumlamaları Sahip olduğum şeylerden giderek daha fazla keyif alıyor, sahip olmadıklarım konusunda giderek daha az kaygılanıyorum. Yoksunluk hissinden kurtuluyor ve şu andan itibaren sadece değerleri görmeyi seçiyorum. Evren cömerttir. İhtiyaç duyduğum her şeye ulaşabilirim. Bugünden itibaren huzurlu bir arayış yolunda ilerlemeyi öğreniyorum. Hedeflerime yönelik huzurlu eylemler gerçekleştiriyor, şu andan itibaren dolu dolu ve mutlu bir yaşam kuruyorum. Yaşamımdaki değerleri takdir ediyor, yaşadığım andan tatmin olduğumu hissediyorum. Ben Tanrı’nın sevgili kuluyum. |
| |