05-05-2008, 05:08 PM
|
#24 (permalink)
|
Moderator
Tesekkür: 3,394
828 Mesajinıza toplam 4,500 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
| Ynt: Hayatımız Boyunca Olumlu Olumsuz Ne Gibi Telkinlere Maruz Kaldık Alıntı: bengu1 Nickli Üyeden Alıntı
Merhabalar arkadaşlar...
Bu kısıma yazılanları ilgiyle okuduktan sonra kendimle ilgili bi türlü anlam veremediğim bi davranışımı dile getirmek istiyorum.
Ben olumlu olmasını şiddetle istediğim bir olayın neticesini beklerken içimden hep olmayacak biliyorum sonuç kötü olacak diye düşünüyorum ve o olayın neticesi % 90 olumlu oluyor.Hadi bu seferde iyi hissedeyim canım iyi olacak inanıyorum dersem ise de işin sonu kesin fiyasko oluyor.Sonuç itibariyle kendimde gelişen bu ters pisikoloji bana nasıl bi telkinle miras kaldı, neler buna sebep olur, ben bunu nasıl sağlıklı bi şekilde düzeltebilirim, benim gibi duygular yaşayanlar varmı, korkularımızmı bizi böyle olmaya itti, bunları çok merak eder oldum en çokta bu siteye girdiğimden beri bunu çok düşünüyorum ve önceden pek düşünmüyodum sisteme karışmadan böyle yürütüyodum ama artık merak ediyorum çünkü bu durum benim olumlu düşünmemide olumsuz olarak etkiliyor.
Sevgili dostlar bendeki bu durumu yaşayan bu durumu kendinde çözen veya bilenler varsa banada faydasının olacağına inanıyorum . | Merhaba bengu1..
Şimdi, ilginç bir detay. Aslında ince ama çok önemli bir detay bence. " Ben olumlu olmasını şiddetle istediğim bir olayın neticesini beklerken içimden hep olmayacak biliyorum sonuç kötü olacak diye düşünüyorum ve o olayın neticesi % 90 olumlu oluyor.Hadi bu seferde iyi hissedeyim canım iyi olacak inanıyorum dersem ise de işin sonu kesin fiyasko oluyor" demişsin. Bu sözünü iyice düşünürsen, bu tezatlığın aslında, yine bu tezatlığa olan inancından kaynaklanıyor. Yani, bir olayın neticesinin kötü olması seni korkutuyor ve aksini düşünmek bile istemiyorsun. Akabinde de sonuç, olumlu oluyor. Daha önce yaşadığın böyle olaylar olmuştur muhtemelen. Senin korkarak, kuruntu yaparak beklediğin sonuç, olumlu bir şekilde neticelenmiş. Sen de bunu benimsemişsin büyük bi ihtimalle. Bundan sonraki olayların da böyle olacağını düşünmüşsün ve kendini inandırmışsın. Yani aslında, demekki böyle düşününce olumlu oluyor diyerek bu yolu seçmiş oluyorsun. Bunun farkında bile değilsindir belki. Bu taa, derinlerdedir büyük ihtimalle. Buna inandığın için de, bunun aksi olanı yani olumlu düşününce de olumsuz sonuçlanıyor bölümü devreye giriyor. Her korktuğumuz şey başımıza gelmez, her düşündüğümüz şey de o şekilde sonuçlanmaz.
Biraz karışık oldu galiba ama umarım düşündüğüm şeyi anlatabilmişimdir. Ben bu şekilde olduğunu düşünüyorum. Çünkü bu durumu ben de yaşadım.Hem de defalarca. Derinlere indiğimizde bunun, daha önce yaşadığımız başka olaylarla bağlantısı olduğunu görebiliyoruz. dusun
Kuruntulu bekleyişler korkuya, korku da bu düşüncelerden kaçınmaya yol açıyor. Sonucun hangi inanca, hangi düşünceye göre şekillendiğini bile bilemiyoruz bu şekilde. Olumsuz dediğiniz düşünceler veya inançlar, aslında birer kuruntu olabilir. Derinlerdeki inanç da bunun aksi olabilir. Bunun cevabı yine kendimizde.
Sağlıcakla... |
| |