Cevap: CANIM GÜNLÜĞÜM :) Siteyi inceledikçe daha önce hiç duymadığım kavramları görüyorum ama gariptir zaten yaptığım şeyler oluyor bazıları sadece adı konmuş. Ben yaparken neyi neden yaptığımı bilmeden yapıyordum.
Mesela imlegeleme benim küçükten beri yaptığım bir şeydi. Misal bir ağrı çekerken o ağrının geçtiği rahat olduğum anı düşünür ona adapte olur ve çektiğim ağrıyı hissetmez olurdum. Günlerce başımın ağrıdığı zamanları bilirim ama hep bu yöntemle yok sayardım ağrıyı geri plana iter ağrısız zamanıma adapte olurdum.
5 sene önce bir psikoloğa gitmiştim. o bana bir şey öğretmişti imgelemeymiş onun dediği şeyde.
Bana kendimi korumam için bu diğer varlıklın bana yaklaşmaması için kendimi oval bir cam fanusun içine koymamı, mavi bir ışık yaydığımı düşünmemi istemişti. Sonra yukarı bak orda bir halka göreceksin ne renk demişti, beyaz dediğimde çok şaşırmıştı. Bunu ilk keresinde yapmanı hiç beklemiyordum demişti. Sonra o halkadan dünyanın bütün enerjisini en küçük hücrelerine kadar yaymamı istemişti. Yaptım. Bunu sürekli yaparsan kendini koruma altına almış olursun demişti. cidden çok yararını gördüm.
2 gün önce nette araştırmalarımda bu imegelemeyi buldum, deneyimlemelerine baktım ve bende daha bilinçli kullanmaya karar verdim.
Dün dolmuşta o kalabalıkta ayaktayken kendimi beyaz bir çerçeveyle sardım ve bana yaklaşmak isteyen diğer varlıkların o kalkana dokunup yandığını düşündüm. Bir kaç kere yaptım bunu.
Dün gece evde yine dolandıklarını hissettim ama artık bana yaklaşamıyorlar. Bu korkularım konusunda bana çok güven verdi. Az sonra yine yapacağım hatta her gün yapacağım bunu.
__________________ Bilmediğimiz sıkıntılar, bildiğimiz sıkıntılardan daha çok korkutur bizi. Ama bilmediklerimizin sonucunda bildiklerimizde iyi olacak gibi bir alternatifi asla düşünmeyiz. Ya da belki bilmediklerimiz bildiklerimizden daha iyi. Risk almak lazım. (Elif Kaya)
Değişim=zor=ama=imkansız değil=yapacak mıyım=evet=bu benim. |