Cevap: keşke herşeye yeniden başlayabilsem.. Sanmaki sadece sende dert var, sendeki derdi nimet sayanlarda var!
Aslında bizler olumsuz gibi görünen olaylar karşısında çıkmaza düşüyor, ümidimizi kaybediyoruz. Neden ben? Neden bunlar benim başıma geliyor diye düşünebiliyoruz? Halbuki her olayda mutlaka bir hikmet ve hayır vardır.. Kaderimiz öyle bir çiziliyor ki şimdi olumsuz (şer) gibi görünen olayların daha sonraları ne kadar hayırlı olduğunu anlayabiliyoruz.. bizim üzerimize düşen iyi insan olabilmek için mücadale etmek, insanlara faydalı olmaya çalışmak, kendimizi geliştirmek, hayatın keyfini çıkartmak.. şimdi nin değerini bilmek..
Şu yaşıma geldim daha evlenemedim diyebilirsiniz.. Allah huzurlu bir yuva kurmayı nasip etsin.. Ama olaya birde şu yönden bakarsanız aslında sizin için ideal olan ve sizi bekleyen bir eş adayı var.. Vuslat yaşanmıyor.. O sizi bekliyor.. Sizde onu.. Ancak herşeyin de bir eşref saati vardır.. Saati gelmeden zamanı dolmadan gerçekleşmez.. Allah bizim yaşantımızı öyle bir ayarlıyor ki bizim düşünebildiğimizden çok daha mükemmel bir şekilde yolumuza güzellikler çıkartıyor. Bize düşen ise nankörlük etmemek.. şükür içerisinde olmak.. vazifelerimizi bilerek yaşamak diye düşünüyorum. Böyle düşünürsek inşallah herşey daha güzel olacak. O yüzden geleceği dair hayata dair herşeye rağmen ama herşeye rağmen ümitle bakalım... Herşeyin daha güzel olacağını düşünelim. |