Alıntı:
WaMPiReLLa Nickli Üyeden Alıntı
Merhaba arkadaşlar,
Bi kaç kilo vermem gerekiyor telkinleri dinliyorum pilatesde yapıyorum ama bi işe yaramıyo. Ben sebzelerin bi çoğunu yiyemiyorum sanırım bu nedenle zayıflayamıyorum diye düşünüyorum. Sebze yemeden zayıflayabilirmiyim ya da sebzesiz bi diyet var mı bana bu konuda yardımcı olursanız çok sevinirim |
merhaba, Wampirella ve kilo vermek isteyen diğer arkadaşlar
benim size anlatacaklarım sanırım ilginizi çekecektir. Bundan iki yıl önce 17 kilo vermiş biri olarak yazıyorum ohöööm 17 kilo evet
hemde 7-8 ay gibi bir süre içerisinde. Şimdii hani her insanın bir kırılma noktası vardır ya nasıl anlatsam hani bir laf, bir bakış veya bir duygu herşeyi sil baştan yapabiliyor bazen. İşte benim bununla ilgili hikayem;
Ben evlenmeden önce çok zayıf biriydim deli gibi kilo almak istiyordum , 45-46 kilo arasındaydım o zamanlar ,boyum 1,68 bu arada neyse evlendim ve hamileliğimde 30 kilo aldım nasıl seviniyordum çatlak ben millet kilo almayım diye bakarken ben sanki geçmiş yılların acısını çıkartırcasına kilomla mutlu barışık yaşıyordum.Bebek doğdu ve kısa sürede eski kilomdan sadece birkaç kilo fazlalık kalmıştı ben yine 50 yi göremiyordum yani .Sonra yeme alışkanlıklarımız değişmeye başladı tatlı sevmeyen ben eşim karşımda hııım hııım diye hımmlayarak baklavaları götürürken bende ona uydum.O sıralarda bebekti, işti derken hiç zaman kalmıyordu bana ,birkaç yıl sonra muhasebe müdürlüğüne getirildim maaşımda 2 katı oldu tabi ,e paramda var zamanda yok gelsin pizzalar gitsin pideler tabi bu bir iki yılda olmadı yavaş yavaş farkında olmadan şişmanlamaya başladım eşim ve ben birbirimizle yarışır gibi kilo alıyorduk ve hiç de sorun yapmıyorduk ama ben artık yavaş yavaş rahatsız olmaya başladım bu durumdan, birçok başarısız diyet girişimim oldu e yaşta gidiyor tabi bu arada o metabolizma denen şey durdu sanki ne yapsam olmuyordu ama yinede bu durum çok problem değildi sanki ,amaaa birgün eşimle bir kafede otururken bir kız girdi içeri böyle incecik, platin sarısı saçlar felaket güzel bir kız bende o aralar saçlarımı boyatmayı düşünüyorum ben direk kızın saçlarıyla ilgilendim zayıflığı dikkatimi bile çekmedi eşime yavaşça '' ne kadar güzel di mi kızın saçl... '' diyebildim eşim hemen sözümü kesti dedi ki ''sen ondan daha güzelDİN ''-din ,güzel-din '' böyle elimde çay bardağı kalakaldım hiçbirşey diyemedim başka zaman olsa ''hee demek şimdi güzel değilim , sen kendi koca göbeğine bak diye başlayan cümlelerle burnundan getirirdim onun bu söylediğini ama tek bir kelime diyemedim ,içim acıdı evet yaaa kırıldım tam kelime bu kırıldım. Birkaç gün böyle çökmüş ruh haliyle gezdim ama bu arada iştah maaşallah yerinde daha çok yiyordum sanki bir akşam bir baktım tartıya 71 kiloyum hiii hiçkimseye bişey diyemedim sabaha kadar uyuyamadım dön allah dur işte o akşam karar verdim.Ben 46 kiloydum eskiden ve bu durumdan memnun değildim kilo almak istiyordum şimdi 71 kiloydum ( 69 aslında sabah tartılınca 1-2 kilo eksik çıkıyor herzaman sabahki kilo doğruymuş
) e yine memnun değilim şimdi kilo vermek istiyorum yapabilirmiyim evet niye olmasın millet 30-40 kilo veriyor ben niye veremiyimki diye kendimle birsürü sohbet ettim ve oldu arkadaşlar ben bir adım attım o aralar doğum günüm yakındı eşimde (bak nasıl sinirlendim yine )bilin bakalım bana ne hediye almış ''koşu bandı ''
allahtan çok ihtiyacım vardı da sesim çıkmadı neyse klasik bol su salata+balık , kibrit kutusu peynirli diyetlerden kendime uygun bir liste yaptım ama en önemlisi sabah akşam hızlı tempoda 1 er saat yürüdüm.Tam bir kalori uzmanı olmuştum bir dilim börek bilmem kaç kalori bunu yakmak için 27 dk yürümem lazım gibi, değermi değmez valla bu sıcakta diye diye o böreklere tatlılara giden elim gitmez oldu artık, yani kendi kendimle hesaplaşmaya başladım çoğu kez ben kazanıyordum yemiyordum ama arada bir çilekli pasta da değermi diye sorduğumda eveeet diye bağırıyordu bana e o zamanlar başka tabi arada o da kazansın ki haksızlık olmasın dimi .
Neyse arkadaşlar yazdıkça yazasım geliyor bu telkinlerle Atakan Bey naptınız bana böyle iki kelimeyi biraraya getiremeyen ben susmak bilmiyorum beni sabırla okuduysanız teşekkürler arkadaşlar . Umarım en kısa sürede o kırılmayı yaşarsınız birkaç gün böyle leyla leyla gezersiniz belki ama olsun sonu iyi oluyor mesela benim sonum 52 kiloyum 10 ağustosta tatile gidiyorum efeniiim 36 beden tamam tamam 38 beden mayomu da aldım
.
Wampirella duydunmu beni benim aldığım mayonun bir 36 bedeni kalmış onu senin için ayırttım canım super, sevgiler herkeze...
(bu arada aklıma geldi belki marka vermek yasaktır markasını söylemiyorum bir mineral de kullandım ben spor yaparken ilaç değil bu ,çok karşıyım zaten böyle şeylere chromium picolinate diye bir minarel zararlı birşey değil tatlı isteğini engelliyormuş ve spor sırasında daha fazla kas oluşmasını sağlıyormuş bende işe yaradı ama bilmiyorum benim birşeylere koşulsuz inanmak gibi bir özelliğim olduğu için belki psikoljiktir belkide gerçekten işe yarıyor bir araştırın isterseniz )