Tekil Mesaj gösterimi
Alt 03-08-2009, 11:56 AM   #7 (permalink)
H.E.M.R.A.Z
Teğmen

Tesekkür: 376
31 Mesajinıza toplam 234 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
H.E.M.R.A.Z will become famous soon enoughH.E.M.R.A.Z will become famous soon enough
Standart Cevap: TAT : TAPAS AKUPRESUR TEKNİĞİ

TAT® Pozisyonu:

Bir elinizle, gözünüzün iç köşesinin 4 milimetre yukarısındaki bölgeye başparmağınızın ucu ile hafifçe dokunun. Diğer gözünüzün iç köşesinin 4 milimetre yukarısındaki bölgeye aynı eldeki dördüncü parmağınız ile (yüzük parmağı) ile hafifçe dokunun. Kaşların orta noktasından 1,5 santim yukarıya orta parmağınızın ucunu yerleştirin.

Şimdi, avuçiçiniz başa dokunacak ve başparmağınız kafatasının alt kısmına, saç çizgisinin hemen üzerine gelecek şekilde, diğer elinizi başınızın arkasına koyun. Avuç içiniz beşik gibi kafatasının dip kısmını kavrasın. Her iki el de nazikçe durmalıdır. Baski yapmaya gerek yoktur. İşte bu TAT pozisyonudur.

11 yaşından küçük çocuklarda öndeki el açık bir şekilde kullanılabilir. Avuç içi gözlerin üst yarısını kapatacak şekilde alına koyulur. Çocuklar kendi ellerini koyabilir veya siz de elinizi koyabilirsiniz.

Bebekler, çok hasta insanlar veya dokunuştan rahatsız olanlar için, eller çocuklar için tavsiye edilen şekilde kişinin başının 3-5 cm üzerinde tutularak TAT pozisyonu alınabilir.

Eğer ellerinizle başka bir kişinin üzerinde TAT pozisyonu uyguluyorsanız, arkadaki el yine aynı bölgeye konur ancak bu kez başparmak yerine serçe parmağı saç çizgisinin hemen üzerine gelir. Başka bir kişiye TAT pozisyonu uygulamadan önce dokunmak ve TAT uygulamak için izin aldığınızdan emin olun.

Bir adım sırasında veya adımlar arasında istediğiniz zaman kollarınızı dinlendirebilirsiniz. Gözler açık ya da kapalı olabilir. Ellerin herhangi biri önde olabilir. Eğer pozisyon sırasında yatmak daha rahat geliyor ise bu da mümkündür.

Çok nadir olarak, TAT uygularken duygularınız daha da güçlenebilir ve dikkatinizin odağı haline gelebilir. Eğer bu olursa, TAT pozisyonunda kalmaya devam edin ve dikkatinizi o adımdaki cümlenize geri yönlendirin. O duyguları daha da fazla yoğunlaştırmaya dikkatinizi vermeyin.

Bu yönergeleri uyguladığınızda, duygularınız genellikle 1 dakika içerisinde huzura kavuşur. Eğer yaklaşık bir dakika içerisinde huzura kavuşmaya başladığınızı hissetmezseniz,

TAT pozisyonundaki günlük TAT çalışmanızı maksimum 20 dk ile sınırlı tutun. TAT çalışması yaptığınız günlerde 6-8 bardak su için.

alıntıdır..

Özür Dilerim

Lütfen Beni Affet

Teşekkür Ederim
H.E.M.R.A.Z isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla