Cevap: TAT : TAPAS AKUPRESUR TEKNİĞİ TAT ADIMLARI
Herhangi bir seansın başlangıcında, bulacağınız şifanın, tüm atalarınıza, ailenize, konu ile ilgili kişilere, sizin tüm parçalarınıza ve sahip olduğunuz tüm bakış açılarına da fayda sağlayacağını düşünün.
Eğer daha önce hiç TAT uygulamadıysanız, TAT pozisyonu alın ve birkaç saniye ile bir dakika arasında bir süre için dikkatinizi şu üç cümlenin her birine sırayla yoğunlaştırın:
TAT çalışmak çok kolay ve her değerde olabilir.
TAT çalışmak kolay ve çok yüksek değerde olabilir.
Yaşamı hakediyorum; sevgi, yardım ve şifayı kabul ediyorum.
Şimdi TAT ın adımlarını öğreneceksiniz. Her adımda TAT pozisyonunu koruyun ve yaklaşık bir dakika veya yeterli olduğunu düşündüğünüz bir süre, o adımda ifade edilen düşünceye dikkatinizi verin. Sürenin yeterli olduğunun belirtileri bir iç geçirme, problemin artık sizinle ilgisinin kalmadığının hissedilmesi, dikkatinizin dağılmaya başlaması, bir enerji boşalması veya basitçe yeterli olduğunun hissedilmesi olabilir. Bazı kişiler hiçbir değişiklik hissetmeyip her adımda yaklaşık bir dakika kalabilir. Çocuklar her bir adımda sadece birkaç saniyeye ihtiyaç duyabilir.
Problem — Adım 1
Bu adım sonsuz değişkendir ve birçok değişik durum için değişen cümleler kullanılabilir. İşte size geçmişinizden gelen bir travma için kullanılacak cümle; şunu bilmek önemlidir: TAT ile geçmiş bir olay üzerine çalışırken, şifa bulabilmek için geçmiş olayların anımsanması veya zihinde yeniden yaşanması gerekmez ve bu tavsiye de edilmez. Aslında olayı detaylı olarak tanımlamanız bile gerekmez. Ben genellikle danışanlarımın olayı “bu” diye tanımlamalarını tavsiye ederim. Bu durumda kullanacağımız cümle : “Bu oldu.” olacaktır. Eğer detaylı olmak size daha çok yardımcı olacaksa, bu durumda “…………… oldu” diyebilirsiniz. Boşluğu kendi tanımınız ile doldurun, örneğin : “ çöküş oldu.”
__________________ Seni Seviyorum
Özür Dilerim
Lütfen Beni Affet
Teşekkür Ederim |