zivzy Nickli Üyeden Alıntı
Merhaba asiyah..
Günlüğünü sürekli takip eden biri olarak sana şunları söylemek istiyorum .. Öncelikle senin ALLAH'a inanmayacağını düşünemiyorum. Hiç böyle söyleyeceğini düşünememiştim. İnanmak istemiyorum açıkcası. Çünkü sen ilk yazında sorunları sayarken "şükretmiyorum, dua etmiyorum" diye yazmışsın. Demekki içinde bir Yaratıcıya inanma isteği var ki bunları sorun olarak görebiliyorsun. Dua etmek, şükretmek istiyorsun. Aslında Allah'ın var olduğuyla alakalı pek çok şey de sana mantıklı gelebiliyor. Öyle ya nasıl bir köy muhtarsız olmaz, bir iğne ustasız olmaz, bir harf katipsiz olamaz biliyorsun. nasıl ki nihayet derecede şu kainat hakimsiz olur? Allah'ın varlığını bilebilmek için kainatta sesli ve sessiz ayetler vardır. Sesli ayetler: Kur'an da ki ilahi sözler.. Sessiz ayetler kainatta yaratılan herşey.
Sesli ayete örnek: " İçtiğiniz suya ne dersiniz? Buluttan onu siz mi indirdiniz yoksa indiren biz miyiz? Dileseydik onu tuzlu yapardık. Şükretmeniz gerekmez mi? Söyleyin şimdi bana, tutuşturmakta olduğunuz ateşi, onun ağacını siz mi yaratan biz miyiz? Biz onu bir ibret ve çölden gelip geçenlerin istifadesi için yarattık. Öyleyse Yüce Rabbinin adını tesbih et. (Kur'an Vakıa Suresi 70,74)
Sessiz ayete örnek:"Yeşil ottan kırmızı kan haline getirilen daha sonra hayvanların karnından insanlara gıda olsun diye çıkartılan beyaz süt, bir yoktan var edenin varlığını göstermektedir."
- Tarih boyunca insan hep bazı soruların cevabını araya gelmiş, düşünmüştür. Bu kainat niye yaratıldı? İnsan niye var? Bu dünyada bulunuş amacım ne? Ölüm bir yok oluş mu? Bu dünyadan başka bir dünya var mı? İşte insan bu sorulara hep cevap aramıştır. Eğer insanların bunların cevabını bulamasaydı hayat çok sıkıcı, anlamsız gelirdi. O yüzden Allah insanlar doğruyu bulsunlar diye din göndermiş. Peygamberleri aracılığıyla bunu bildirmiş. Hayatımızı tanzim etmiştir. Eğer biz İslamın motifleriyle düşünmezsek ne olacak? Haşa Yaratan yok. ölümden sonra hayat yok. hesap yok. ÖYleyse Yaratanın olmadığı yerde sorumluluktan kurtuluşta var. Dostoyevskinin ifadesiyle; Tanrı yoksa insan da yoktur. İnsan yoksa sorumluluk yoktur. Sorumluluk yoksa suçta yoktur. Öyleyse Tanrı yoksa suçta yoktur. Tanrı yoksa herşey mübahtır"
Çok yakını ölen bir insana hiçbir psikolog terapist, yatıştırıcı bir şey söyleyemez acısını dindiremez. Ancak o insan Yaratana tevekkül etmekle, ölümün Yaratan'dan geldiğini bilmekle ve onunla tekrar ahirette görüşeceğini bilmekle yatışabilir, bu olaya sabredebilir. Öldükten sonra hayat yoksa, sevdiğim kişi toprak olacaksa, benim ona sevmem gelip geçicidir, anlamsızdır. Ama ya ahiret varsa, sonsuz bir hayatta hep onunla beraberim. İslam Halifelerinden Hz. Ali ile ilgili bir olay anlatılır, ibret doludur;
-Hz. Ali'ye (r.a), birisi geldi. Adam, ölümü, tekrar dirilmeyi, ahirette hesabı, cenneti ve cehennemi inkar ediyordu. Hz. Ali'ye: - Ya Ali, siz müslümanlar ölüme ve ölüm ötesine inanıyorsunuz; biz ise inanmıyoruz. Siz cehennemden kurtulmak, cennete girmek için bir sürü ibadet ediyor, mal harcıyor, zahmete giriyorsunuz. Bu zahmet değer mi? Hem ölümden sonra tekrar dirilmenin olacağı ne malum?" diye sordu. Hz. Ali (r.a) adamı sükunetle dinledi, sonra ona şu cevabı verdi: "Evet, ölümden sonra dirilmek, hesaba çekilmek, cennete veya cehenneme girmek, ya senin dediğin gibi yoktur; ya da biz iman ediyoruz vardır. Önce senin dediğinin doğru olduğunu düşünelim. Ölümden sonra ahiret hayatı yoksa, seninle biz aynı durumdayız. Sana da mükafat ve ceza yok bize de mükafat ve ceza yok. Bu arada bizim Yüce için kıldığımız namazların, yaptığımız ibadetlerin, hayır ve iyiliklerin, güzel ahlakın, verdiğimiz zekat ve sadakaların bize bir zararı olmaz. Tam aksine dünyada da huzurlu, mutlu bir yaşam sürmemizi sağlıyor Ama, ya ahiret varsa, bizim dediğimiz doğru çıkarsa, senin hâlin nice olur? diye sordu. Adam, biraz durdu, düşündü ve sonra: " Vallahi, her iki durumda da siz kârdasınız, gerçekten ahiret varsa vay bizim hâlimize! diyerek Hz.Ali (r.a) dizlerine kapanarak. Yolunu öğret, ben de müslüman olacağım," diyerek şehadet getirir ve müslüman olur." Yaratan bize İSLAM gibi bir nimet vermiştir. Son inen ayetlerde Allah "Size olan nimetlerimi tamamladım. Size din olarak İslamı seçtim" Yani İSLAM'ın yap dediklerin yapacaksınız Mutluluğa ulaşacaksınız. yani Yaratan bize demek istiyorki "İslamsız Saadet olmaz" O yüzden Avrupada yüz binlerce insan huzuru bulamadığından İslama koşuyor. O yüzden Rusya'da müslüman nüfus gayri müslim nufusa her geçen gün daha da yaklaşıyor. O yüzden huzuru bulamayan yüzlerce ünlü müslüman oluyor.. Düşünelim.. Bazı şeyleri sorgulamaya çalışalım. Hayat bizim hayatımız. Seçimler bizim seçimimiz.. Herşey gelir geçer insanın elinde amel defteri kalır. Hayatı iyi yaşayalım. Çünkü hayatın provası yok. Hayat geri saymıyor. Mutlak doğruya ulaşmak için çok okumaklı çok araştırmalıyız. Dinimizi araştırmalıyız. Ne olursa olsun araştırmalarımız sonucunda hep birşeyi bulmaya çalışalım.. Tekrar söylüyorum. Mutlak doğruyu. Bundan kaçmayalım. Araştıralım. Sevgilerimle.. |