12-08-2009, 11:45 PM
|
#38 (permalink)
|
Binbaşı
Tesekkür: 9,872
1,280 Mesajinıza toplam 11,607 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
| Cevap: Para Olumlamaları Alıntı: hayathan Nickli Üyeden Alıntı
Bununla ilgili korkularını çalışmalısın. Yukarıda bir önce yazdığım korkuları tespit edip onları pembeye çevirmek çok yararlı oluyor.
Mesela parasızlık korkusu, kaybetme, güven/güvensizlik/ en önemli korkumuz da değersizlik korkusu.
bu korkularımızı keşfetmek için içimize benzeri hisler geldiğinde kabuldeyim" deyin. Sonra mesela çok para kazanırsam ne olurf diye " sorun.
İçinize: Çaldırırım, zaten biter, bana para gelmez, ben zor para kazanıyorum, yine parasız kalırım... vb cümleler gelirse..
Hemen altında yatan korkuları tespit edin.
Yazdığım gibi bunlar parasızlık, güvensizlik ... dir.
Tek tek
Benim......korkum var
Ben ...... korkumu sevgiye dönüştürmeyi kabul ediyorum.
Ben ...... korkumu seviyorum.
deyin. kendinizi gözleriniz kapalı burnuzudan soluk alarak pembeler içinde görmeye pembe şekerler, pamuklar, çiçeklerle süslemeye çalışın.
İçinizin hafiflediğini hissettiğinizde olumlamaları söylemeye devam edin. Olumlamalar sırasında yine benzeri his ve korkular gelirse kabule geçip o hissi sorun. Böyle olursa bana ne olur. Maddeleyin. Önce akılla ama sonra içinizden gelen sesle sıralayın ve o korkularla ve gözünüzün önüne gelen kötü olumsuz sahneleri inceleyip oraları da pembeleyin.
Sadece olumlama yapmak aslında tıkalı bir lavaboya yukarıdan sürekli su akıtmaya benzer. Çünkü Evren de Üst bilincimiz olumlu ya da olumsuz söylediğimiz her şeyi kaydeder. İlkönce olumsuzlukları temizlemeliyiz ki olumlu sözlerimiz daha kolay yer bulabilsin ve içimiz bu olumlamalara kolaylıkla inanabilsin.
Bunun için de:
Ben sadece kendime inanıyorum.
Ben sadece içimin sesini dinlemeye niyet ediyorum.
Ben bana inanıyorum
olumlamları beşlikler halinde yapmayı tavsiye ediyorum.. | Hayathan inan seni Allah çıkarttı bugün karşıma.bende ki kaybetme korkusu var.onu bir türlü temizleyemedim.dediğin gibi olumlamalarla iş bitmiyor.temeldeki korkuyu temizlemedikten sonra faydası olmuyor.sürekli olumlu düşünmeye çalışsam bile gün içinde aklıma korkumla birlikte olumsuz sahneler geliyor.hepsini not aldım.hemen başladım.tesadüflere inanmıyorum.tam ihtiyacım olduğu anda içime su serpilmiş gibi oldu.teşekkürler tekrar... |
| |