Alıntı:
siyah Nickli Üyeden Alıntı
Parayla ilgili çelişkilerimi atlatmak için bir çözülme yaşamam gerekiyor.
Ben Ne istiyorum
Nasıl bir hayat istiyorum
Başkalarının düşüncelerini yolumdan kaldırmalıyım
Onların bana biçtiği değer beni bağlamamalı
Kendimi daha değerli görmeliyim
Hak ettiğime inanmalıyım
Ama nasıl, nerden başlamalıyım, önce cümlelerimi yeniden kurmalı, hala değersizlik hislerim çok baskın sanırım şöyle düşünüyorum İyi bir insan olsam annem bana düşman olurmuydu. Ben kötüyümki bu reddedişi yaşıyorum. Tabiki mantıklı düşüncelerim böyle işlemese Hem red ediliyorum yanlız bırakılıyorum öfkelenip kızacağıma bir de suçluluk duygusu geliştiriyorum.
Bence hayatıma paranın akmasını zorlaştıran imkanları ve parayı kaçıran suçluluk duygularım... |
Bir çok korkumuz var ama en altta yatan korkumuz Değersizlik korkusudur. Ben bu kış bir kanalda yayınlanan polisiye dizide CEZA nın okuduğu "ARAMIZDA İRİCE BİR FARK VAR" parçasının ne anlama geldiğini çözmeye çalıştım durdum. Aklımla çözmeye çalıştığım içinde bulamadım. Oysaki bu şarkı bana "Değersizlik korkumu ve kendimi sürekli değersiz ve hiç bir şeye layık olmayan biri gibi gördüğüm için sürekli Cezalandırmak istediğimi anlatıyordu.
Polisiye bir dizinin jenerik müziği olması da işin en acı yönü. Kendini suçlayan ben ve cezalandırmak isteyen ben ve herkes beni cezalandırabilen polisler ve hiç bir şeye layık değilim.
Olu mlamaları ne kadar çok yapsamda değersizlik korkumu temizlemedikçe CEZA "SENİNLE ARAMIZDA İRİCE BİR FARK VAR" diye şarkısını söylemeye devam edecek.
Hayatınızda sizi zorlayan, yolunda gitmeyen ne varsa çözümünü içinize sorun. O cevap veriri. Bazen içimizin sesini duymamakta ısrar ederiz. İçimiz ise dışarıda şarkılarda ve kulağımıza çalınan sözlerle bize sorunu fısıldayacaktır. Yeterki duymayı bilelim. Eninde sonunda o sözlerin anlamı yine bize doğar..
İçinizin sesini daha rahat duyabilmeniz ve hayatta hep güzellilerle yaşayabilmeniz dileğiyle..