Cevap: ÖĞRENİLMİŞ ÇARESİZLİĞİ YENMEK İçe dönük konuşmanın gücü/ Sistem yayınları
çok güzel bir söz...
Bize çaresizliği öğreten egomuzun bizi sözde koruyan, sarıp sarmalayan sesidir.
Gürültücü, korkutan Egomuzla değil, iç sesimizle konuşarak aslında çarenin sadece biz olduğunu, Çarelerin içimizde olduğunu zaten biliriz.
Ben çareyim
Çare benim içimde..
Tabiiki kendimizi çaresiz hissetmemizde bize değersiz ve yetersiz olduğumuzu söyleyen dış sesler ve egomuzun onları tasdikleyen konuşmalarının büyük payını unutmamak gerekir..
Bakın Üstbenle Ego konuşmalarını aktarıyorum size..
Bu işte başarılı olacak mıyım?
Üstben: Gerçekten istiyorsan yaratabilirsin. Önce başarı ile ilgili zihinlerini temizle.
Ego: Tabii ki, hele birileri başarılı olmana engel olsun. Git ve başarılı olmak için savaş.
Eşim bana yeterince ilgili değil, değer vermiyor ne yapmalıyım?
Üstben: Buna neden olan enerjilerini bitir, sen kendi değerine sahip çık ki o sana değer verebilsin, o senin aynan.
Ego: Zaten o adam işe yaramaz, sen hep haklısın sen de ona verme.
Kendime pahalı bir şey almak istiyorum, alsam mı?
Üstben: Tabii ki al, sen çok değerlisin, ama unutma sen her halinle güzelsin.
Ego: Al tabii, al da herkese hava at.
Sevgilim beni terk etmek istiyor, ne yapmalıyım?
Üstben: Gitmesine izin ver. O zaten senin değil ki, gerçekten sevmek özgür bırakmaktır.
Ego: Sana bunu nasıl yapar, sen önce terk et, sana yaptıklarını herkese anlat.
Sigaraya başlasam mı?
Üstben: Neden denemek istediğini bul.
Bütün arkadaşlarım içiyor, bana da başla diye ısrar ediyorlar.
Üstben: Sigaraya başlama arzunun altında dışlanma, yalnızlık ve kaybetme korkuların var. Bu korkularını çalış.
Ego: Başla tabii, onlar ne yaparsa sen daha iyisini yapabilirsin. Sigaraya başlaman onların arasında havalı olmanı sağlayacaktır. |