15-08-2009, 10:44 PM
|
#34 (permalink)
|
Moderator
Tesekkür: 16,247
1,756 Mesajinıza toplam 14,576 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
| Cevap: 28 GÜNDE KUANTUM UYGULAMA 26.GÜN, Düşünce Değişimi Niyet Bugün “değişim” oyunu oynayacağım. Olumsuz odaklanmalarımı, “sahip olduğumla, aldığım solukla, gülümseyişimle” ve benzer tüm olumlamalarla değiştireceğim. Ana Fikir Sinir bozucu bir durumla karşılaştığınızda, o ortamda kalmak zorunda değilsiniz. Farklı bir şey yaparak ya da farklı bir şeye odaklanarak düşüncenizi hızla değiştirebilirsiniz. İşte, enerjinizi hızla değiştirecek kalp odaklı kısa bir meditasyon: Kaygılardan kurtulun. Uçup gittiklerini hayal edin. Derin bir soluk alın ve düşüncelerinizi kalbinizin merkezine odaklayın. Tüm düşünceleri bir kenara bırakın ve gerçekten takdir ettiğiniz bir şeyi ya da bir kişiyi –sevdiğiniz bir tatil yeri, yapmaktan hoşlandığınız bir spor, sevdiğiniz bir arkadaşınız, komik bir olay gibi- hatırlayın. Bu neşeli tabloyu en ince ayrıntısına kadar gözünüzde canlandırırken bir yandan da mutluluk sözcüğünü mırıldanarak tekrarlayın. Enerjinizde ne tür değişimler olduğuna bakın. Mutluluğun ve huzurun kalbinizin merkezinde büyüdüğünü, bedeninizi ve zihninizi doldurduğunu duyumsayın. Bu harika enerjiyle birlikte sevgi dolu, mutlu düşüncelerin yayılışını izleyin.
Düşünce Değişimi Uygulamaları 1-Enerjinizi hareketlendirmek için kimi zaman harekete geçmeniz gerekebilir. Ayağa kalkın, gerinin ve –gerekmese bile- esneyin. Tek ayak üzerinde zıplayın, aynaya bakın, kendinize komik suratlar yapın. Gülümseyin ve gülün –böylesi surat asmaktan, kaygılanmaktan çok daha iyi bir enerji ortaya çıkaracaktır. 2-Yapmakta olduğunuz işi bırakın ve “Durumu değiştirebilirim! Ben değerliyim! Gücüm var ve şu an bu gücü kullanıyorum!” benzeri olumlamalar yapın. 3-Farklı bir işe yönelin. Kısa süreliğine de olsa bambaşka bir yere gidin. 4-Kendinize mutluluk tatili hediye edin. İşler çığırından çıktığında birkaç dakikanızı ayırarak yukarıdaki meditasyonu gerçekleştirin. Keyifli anılarınız düşüncelerinizi anında değiştirecektir. Düşünce Değişimi Olumlamaları Yaşadığım anın kalitesi bana bağlıdır. Gücün bende olduğunu aklımdan çıkarmıyorum. Bu gücü istediğim zaman kullanmaya karar verebilirim. Şu an farklı bir şey yapma –hareket etme, soluklanma, keyifli bir görüntüyü gözümde canlandırma gibi- seçeneğim var. Kendi mutluluğumdan sorumluyum. Bu mutluluğu yaratmanın zamanı geldi. Bunun için daha iyi bir zaman düşünemiyorum. Bu yüzden gülümsüyor ve aldığım her solukla mutluluğu içime çekiyorum.
Yaşamımı olumluyorum. Olumlu düşünce yaratma niyetimden sapmıyorum. |
| |