Cevap: fgceker'in günlüğü :) Bugün günlüğüme dün gece yatıp uyumadan okuduğum kitaptan bir kaç satırı sizlerle paylaşarak başlamak istedim... Aşağıdaki 3 alanı teşekkürle doldurmanızı öneriyorum: Kişisel Varlığınız: Vücut organlarınız,duygularınız ve zihinsel yetenekleriniz vazgeçemeyeceğiniz kadar değerli. Onları kimden almışsanız,ona teşekkür edebilmelisiniz.... Hayatın değerini hissetmek istiyorum.Yüksek numaralı gözlüklerini çıkardığında beni görmekte zorlanan arkadaşımın gözleriyle bakmaya çalışıyorum.Her insanın bedenine,servetlerin satın alamayacağı cihazlar takılmıştır. Sosyal Çevreniz: Aile bireyleri,akrabalar ve arkadaşlar,insanın en değerli varlıklarıdır.Onlar sizinle oldukları için mutlu olmalısınız. Değerinizi takdir edemeseler de,onların mutlaka bir değeri vardır ve o değeri dünyadan ayrıldıklarında anlayacaksınız. Eylemleriniz: Kendinizi gerçekleştirmek ve hayata tutunmak için çırpınırsınız.Zaman içerisinde yeni yetenekler ve imkanlar biriktirirsiniz. Penceresinden sokağı seyretmeye mahkum insanların yaşadığı bir dünyada,parklarda gezinebilme becerisine sahip olduğumuz için şükretmeliyiz.Yazabilmeye,okuyabilmeye,çalışabilme ye...Akşama kadar yaptığımız her güzel şey nedeniyle şükretmeliyiz. Bizim de mutlu hissetmemiz için,Kaderin Sahibinin bize her akşam bir araba hediye etmesini mi bekliyoruz? Her sabah hediye ettiği güneş,her akşam,üzerimize yaydığı yıldızlar daha mı değersiz? ''Muhammed Bozdağ/ruhsal zeka'' |