Tekil Mesaj gösterimi
Alt 17-08-2009, 10:05 PM   #13 (permalink)
cibelce
Teğmen

cibelce - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Tesekkür: 2,032
127 Mesajinıza toplam 1,220 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
cibelce will become famous soon enoughcibelce will become famous soon enough
Standart Cevap: SORULARLA SEDONA

Yeni başlayanlar için sedona yöntemi

Öncelikle kendinizi suçluyor ve onaylamıyorsanız bunları bırakmaktan başlayın çünkü bunlar serbest bırakmanın doğal halinde gerçekleşmesinin önündeki en büyük engeller. Diğer bir engel de direnç. zira, yeni ve sonuç getiren bir yöntemle karşılaştığı için insan sonuç odaklı çalışmaya ve bunu bir sorumluluk olarak görmeye başlıyor. Bıraktım mı, oldu mu, sırada ne var derken duyguların ya da bırakmanız gereken konuların içinde kayboluyorsunuz. Bu yüzden kendinize zaman verin. zihnin ve düşünme alışkanlıklarının bir günde değişmeyeceğinin farkında olarak. Farkında demişken yöntem aslında ne hissettiğinizi fark etmeye yönelik. Önceden farkında olmadığımız için sürekli bastırdığımız duyguları şimdi fark etmeye başlıyoruz. Gözlemliyoruz. Bu da farkındalığın yani bir üst bilincin gelişmesine neden oluyor; duygular ve düşüncelerden bağımsız bir varlık olarak burada olduğumuzu kavrıyoruz. Serbest bırakma düşünce ya da kalp temelli olarak ikiye de ayrılabilir. Benim tavsiyem tamamen kalbinizle yapmanız ve kendi üzerinizdeki kontrolü bırakmanız. Tüm duyguların ve düşüncelerin o anda olmasına izin vermek. zihnin ve bedenin ilişkisini ve duyguların bırakılabileceğini keşfeden çok sevgili Lester Levenson, olumsuz düşünceleri fark edemesek bile, her olumsuz düşüncenin vücudumuzda fiziksel bir duyum yaratacağını belirtmiş. Yani aklınıza olumsuz bir düşünce geldiğinde bu vücudunuzda hissedebileceğiniz bir fiziksel duyum olarak ortaya çıkıyor. Karnınızda, midenizde ya da boğazınızda. Odağınızı içinize yönettiğinizde ve duyguları gözlemlediğinizde göreceksiniz. Ayrıca bırakmaya başlamadan önce "sadece var olmak için" kendinize izin verin. Kendinizi rahatlatın ve o anda ortaya ne çıkarsa onları karşılayın. Olumsuz duygulara ev sahipliği yaptığınızı düşünün imgeleminizde ve hepsini içeri alın. Bırakın var olsunlar, gelsinler. Onlara sevgi gösterin. Tüm olumsuz duyguların kaynağında sevgisizlik var ve sevgi her şeyi çözer. Ayrıca tüm olumsuz duyguların sebebi istekler. Bu istekler yüzünden acı veren duyguları yaşıyoruz. Bir duyguyu bıraktığınızda altında yatan isteği de fark edip bıraktığınızda duygunun kaynağı da kurutulmuş oluyor.
Dediğim gibi bu bir süreç. Lütfen kendinize zaman verin. zihninizi, vücudunuzu ve olumsus duygularınızı da sevin. Onlardan kurtulmalıyım şeklinde bir düşünce sadece direnç oluşturur ve direndiğiniz her duygu sizinle kalır.

Sevgiler.

alıntı