Tekil Mesaj gösterimi
Alt 06-09-2009, 07:58 AM   #44 (permalink)
salvadore_xp

salvadore_xp - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Tesekkür: 162
182 Mesajinıza toplam 846 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
salvadore_xp has a spectacular aura aboutsalvadore_xp has a spectacular aura aboutsalvadore_xp has a spectacular aura about
Standart Cevap: Çekim Yasası Hikâyelerimiz...

Bilinçaltını tanımak lazım; ama çekim yasasıyla islami öğretileri mukayese etmek lazım. Sürekli dua eden ve allah'ın sevgili kulu olduğunu düşünen kişi dualarının kabul edileceğine inanır ve çekim yasasına göre duaların gerçekleşmeli muhtemeldir. Bu açıdan bakınca Dini öğretileri görmezden gelmek oluyor çekim yasası.
Çok düşündüğünüz ve karşılaşmak istediğiniz bir arkadaşınızla sokakta karşılaşıyorsunuz. Aslında insanla daha önce de geçiştiniz; ama algıda seçiçilik durumunuz düşük olduğu için onu farkemediniz, tanıyamadınız. Bu da olabilir. Gerçekten manevi bir yasayı var kabul ediyorsak -ki bilimsel yönü nesnel temellere de dayandırılamayacaktır- bunda ilahi bir kudret aramak gerekmez mi? Şayet ilahi kudret aramadan dünyada manevi kanunların var olduğuna inanırsak bu insanı bir boşluğa sürmez mi?
Meraktan ötürü soruyorum bunları; beyin fırtınası yapmak istiyorum bu konuda. Belki de benim göremediğim noktaları gördüğünüz için aklınıza bu soru hiç takılmadı bile...

İşin psikolojik boyutu var birde. Bilinçaltındaki düşüncelerin davranışı etkilediğini ve değiştiğini telkinleri dinlediğimde gördüm. İnsan bilinç altına gerekli mesajları istediği şekilde gönderebilirse o şekilde davranabilir.
durum1: Hoşlandığınız bir insan var ve ona açılacak, konuşacak cesarete, bir senaryo yazıp kızla çaktırmadan oynayıp kişisel, özel bilgilerini öğrenebilecek kadar pratik zekaya sahip değilsiniz. (Aslında sahipsiniz; ama bilinç altınızda başaramama, yetersiz olma duyguları hakim)
Onun sizden hoşlanacağına inancınız tam ise çekilin bir köşeye ve çekim yasasınn gerçekleşmesini bekleyin.
Aslında çekim yasası inancı gerçekten olmaktan ziyade sizin davranışlarınızı etkiliyor. Daha iradeli, inançlı oluyorsunuz. Böyle baskın karakterlerin de çevresinde prim yapması, istediğini kişiyle kontakt kurabilmesi de muhtemeldir. Çekim yasası adı altında bilinçaltınızda "yapabilirlik, başarılabilirlik" mesajları gönderdiğinizin ve bunu davranışa dökdüğünüzün de farkında olamadığınız için bunun adı çekim yasası oluyor olabilir. Yani aslında çekim yasası devreye girmiyor, siz gereği gibi davranmaya başlıyorsunuz. Çıkış noktası nedir: Çekim yasası'na olan inanç.
Ben gerçekliğini kabul etmekte zorlansam da çekim yasası'nın insanları amacına ulaştırdığına inanıyorum. O yüzden var olduğuna inanmasam da böyle inanç biçimleriyle bilinçaltına daha rahat hitap edebildiği de bir gerçek. O yüzden "üzümünü ye bağını sorma" mı diyoruz bu konuda.

Bu soruları kendine soran ve farklı cevaplar bulabilen arkadaşlar haklı gerekçelerini bana da anlatırlarsa minnettar olurum; şayet bunları hiç düşünmemişlerse düşünmelerini ve daha da ileri boyutta düşünmenin insanı boşluğa, dini inançlarının sorgulanmasına sebebiyet verdiğini de farketmelerini, bu konuda yine görüş bildirmelerini rica ederim.
salvadore_xp isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla