Administrators ♥Ozlem Şahin ♥
Tesekkür: 13,842
2,276 Mesajinıza toplam 13,392 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
| Ynt: Tezahür Ettirmenin Kaybolan Sırrı / 2. bölüm  ders 8: neden arzularınızın gerçekleştiğini göremiyorsunuz? 
bir çok insandan, bütün kişisel gelişim programlarını uyguluyorum, sonsuz araştırmalar yapıyorum,
sonsuz onaylamalar yapıyorum, meditasyonlar, vizualizasyonlar yapıyorum ama neden arzularım henüz gerçekleşmedi
diye bir çok yakınma duydum. eminim sizde duymuşsunuzdur.
böyle şikayet edenlere “siz gerçeği bilmiyorsunuz” diye cevap veririm.
çünkü hiçbir program arkasındaki gerçeği bilmediğiniz sürece çalışmaz.
ben dünyadaki bütün en iyi kişisel gelişim seminerlerine katıldım. programlar ilgi çekici idi .
seminerlerde öğretilen konular çok etkili ve güçlü idi.
eğer kişiler bu teknikleri aynen uygularlarsa bu tekniklerin % 100 işe yarayacağına inanıyorum.
buna rağmen çok az sayıda insan bu teknikleri gerçekten uyguluyorlar. çünkü birçok insan semineri terk eder etmez kendi rahatlık bölgelerine geri dönüyorlar.
bu yüzden kafam karışıyor neden bu insanlar zamanlarını ve paralarını harcayıp bu seminerlere katılıyor
ama o seminerlerde öğretilenleri uygulamıyorlar? diye
bunun nedeninin motivasyon eksikliği olduğunu düşünüyordum fakat yanılmışım.
sonunda doğru cevabı buldum;
insanlar bu seminerlere gidiyorlar çünkü hayalleri var bu nedenle seminerlere katılıyorlar
ama seminerden sonra öğrendikleri uygulamıyorlar; çünkü risk almak istemiyorlar. super
alacakları sonuçtan emin olamıyorlar eğer bir çok çaba gösterirsem ve işe yaramazsa diye düşünüyorlar.
işte insanların başarısız olmasına neden olan bilinçaltındaki bu düşüncelerdir.
hiç kimse bekledikleri sonuçları alacakları konusunda onlara % 100 garanti veremez , çünkü bu sonuçlara ulaşmak kişinin kendi çalışmasına bağlıdır.
bu nedenle bu kişiler kendilerini riske sokmamak için hiçbir harekette bulunmazlar. 
% 100 garanti verilse ne olur?
eğer toprağa bir tohum ekerseniz onun büyüyüp büyümeyeceği konusunda endişe duyarmısınız?
her gün filiz verecek mi? diye toprağı eşeleyip dururmusunuz?
yapmazsınız çünkü doğa yasaları onun büyüyeceğini garanti verir.
siz sadece oturup tohumun filiz vermesini beklersiniz.
eğer size kişisel gelişim programı %100 başarılı olacağı söylense
çünkü bu programın sarsılmaz bir evrensel yasa tarafından garanti edildiği söylense
bütün kalbinizle bu programı uygularmısınız? kesinlikle uygularsınız
evet ! bir çok kişisel gelişim programında anahtar bir öğe göz ardı edilmektedir.
bir seminere gittiğiniz zaman seminer veren kişi sizi ikna etmek için önceki katılımcıların aldıkları kesin sonuçları verirler;
fakat bu % 100 ikna edici değildir. çünkü insanlar farklıdır bir kişinin başarısını etkileyen bir çok faktörler vardır.
bir kişi için işe yarayan bir başkası için işe yaramayabilir.
kendinizi ikna etmenini tek yolu prensibin nasıl çalıştığını bulmak ve bu prensip neden %100 sizin işinize yarıyor onu bulmaktır.
işte bu neden “evrensel yasalar”dır.
evrensel yasalar sizin uyguladığınız herhangi bir tezahür programında % 100 başarılı olacağınızı garanti ediyor .
bir kere bu prensibi anladığınızda otomatik olarak harekete geçersiniz ve sonuç alana kadar devam edersiniz.
gerçeği bilerek şüphelerinizi yok edin.
bu kanun ve prensipler gerçeklerdir. beklentisizce mükemmel bir şekilde çalışırlar.
daha öncede söylediğim gibi duygular ve hisler evrenin dilidir.
eğer geleceğiniz hakkında emin değilseniz ya da bir programdan kesin sonuç alıp alamayacağınız konusunda endişeleniyorsanız
evren bu isteklerinizi sizi endişe durumunda bırakarak yerine getirecektir.
neden uyguladığınız programın çalışıp çalışmayacağı konusunda endişelenmenizin nedeni de işte tam budur.
eğer gerçeği bilirseniz ve eğer güvenirseniz ve sonuç alacağınızdan emin olursanız;
evren sizi güven durumunda bırakarak ve istediğiniz sonuçları size vererek bu güvenizi sürdürmesini sağlayacaktır.
arzularınız gerçekten tezahür ettirmek istiyorsanız,
öncelikle evrensel prensipleri bilmeniz gerekir.
__________________ ben mevlana değilim, insan ol öyle gel..
|