Tekil Mesaj gösterimi
Alt 16-05-2008, 10:20 AM   #6 (permalink)
GMA
Üsteğmen
 
Üyelik tarihi: May 2008
Mesajlar: 179
Tesekkür: 0
64 Mesajinıza toplam 207 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
GMA is an unknown quantity at this point
Standart Ynt: Alkali Beslenerek Zayıflayın ve Toksinlerden arının

BESINLERIN ASIT VE ALKALI ORANI

Saglikli olabilmenin baslica kurallarindan biri de
besinlerdeki asit-alkali oranini dengelemeye dayanir.
Dengeli bir bedenin alkali orani %80, asit orani
%20’dir. Bu dengeyi saglayan alkali tuzlardir, yani
potasyum, sodrum, kalsiyum, magnezyum vb. Bedende
alkali tuzlar varsa aside yansizlasir; beden bunlardan
yoksunsa zamanla hastaliklar basgösterecektir. Örnegin
artrit, damar sertligi gibi. Hücrelerin sagligini
korumak için beden her türlü imkana vas vuracaktir.
Çünkü hücreleri sagligi alkali bir ortami
gerekmektedir. Bu ortami saglamak için beden alkali
tuzlari gerekirse dokulardan çekip alacaktir. Alkali
tuzlarin stoku tükenmisse hücrelerin sagligi tehlikeye
düsecektir.
Yedigimiz en kaliteli besin bile geride bir tortu
birakir. Bu tortu asit ya da alkalidir.
Yiyeceklerimizi seçerken geride asit tortu
birakmayacak besinleri seçelim. Bedenin asit-alkali
oranini etkileyen baska etkenler de vardir. Bunlar
hislere ve düsüncelere dayanir. Asit etkenler: korku,
üzüntü, nefret, dedikodu, kiskançlik, asiri yorgunluk,
sevilmemek. Alkali etkenler: dinlenmek, uyumak, beden
hareketleri, açik hava, neseli olmak, hos sohbet,
insan sevgisi. Kendi üzerimizde olumsuz hisleri
toplayacagimiza olumlu olanlari edinmeye çalisalim.

ASIT VE ALKALI BESINLERI GÖSTEREN ÇIZELGE

Alkali Besinler
Portakal, mandalina, limon, greyfurt, ananas, nar,
çilek, domates, elma, armut, seftali, üzüm, kiraz,
hurma, incir, muz, kuru armut, kuru elma, karpuz,
kavun, badem, kuskonmaz, patlican, mantar, lahana,
karnabahar, balkabagi, salatalik, kabak, tere,
ispanak, hindiba, yesil fasulye, marul, pirasa, tatli
biber, turp, semizotu, enginar, pancar, havuç,
kereviz, brüksel lahanasi, salgam, maydanoz, taze
bezelye, roka, bamya, kestane, patates, yerelmasi,
yagsiz süt, yagsiz beyaz peynir, yagsiz yogurt, taze
mayasiz peynir, yumurta sarisi, avokado, zeytin

Asit Besinler
Kayisi, erik, ceviz, findik, samfistigi, yer fistigi,
kuzukulagi, sogan, sarimsak, tereyagi, süt kremasi,
kasar peyniri, gravyer, eritme peynirler, yumurta
beyazi, kirmizi ve beyaz et türleri, balik ve deniz
mahsulleri, bal, bakla, kuru fasulye, mercimek, kuru
bezelye, soya, yulaf, bugday, beyaz un, misir, arpa,
kepekli ve beyaz pirinç, çavdar, kepekli ekmek, hamur
isleri, irmin, misir ve yulaf unu, patates nisastasi,
alkol, kakao, baharat, her türlü pasta ve benzerleri,
seker ve sekerli ürünler, çay, kahve, konserveler

Özetle, etler, yumurta, tahillar ve peynirler asit
etkili, süt, sebze ve meyve alkali etkili besinlerdir.

BESINLERDEKI UYUM

Alerjiden, asiditeden, kabizliktan, asiri kilolardan
ya da sindirim zorlugundan yakinanlar besinlerdeki
uyuma dikkat etmelidirler. Çok iyi kaliteli besinler
almasina ve az yemesine karsin sindirim zorlugu çeken
nice insan vardir. Bunun baslica nedeni alinan
besinler arasindaki uyumsuzluk olabilir. Besinlerarasi
uyumun dengelenmesi, herseyde oldugu gibi, bir kurala
dayanir, bu da mide salgilari ve mide isleviyle
ilgilidir. Bunun için ayni ögünde yenmesi ve yenmemesi
gereken besinler listesi hazirlanmistir.

Neler ayni ögünde yenmemelidir:
Protein ve nisastali madde (1 dilim ekmek hariç)
Nisastali madde ile eksi meyve
Tatli meyve ile eksi meyve
Proteinle eksi meyve
Unlu maddeyle sekerli madde
Taze meyveyle sekerli madde
Proteinle yagli madde
Yesil çig sebzeyle meyve
Sekerli maddeyle protein
Proteinli maddeyle protein
Süt ve sütlü madde (peynir)

Neler ayni ögünde yenebilir:
Tek nisastali madde
Tek proteinli madde
Proteinlerle yesil sebze
Unlu maddelerle yesil sebze
Cevizle eksi meyve yesil sebze
Etle yesil sebzeler (çig veya pismis)
Sütle asit meyve

Yemekten hemen sonra komposto, tart, krema gibi
yiyeceklerin hemen yemekten sonra yenmesi önerilmez.
Ancak yesil salatalardan sonra yenen bir parça tart
veya kek zarar vermez; yeter ki bunlar sindirilinceye
kadar arada baska birsey yenmesin. Yemekten sonra
yenen soguk tatli veya dondurma genellikle yenen
yemeklerle bagdasmadigi gibi soguk oldugundan
sindirimi zorlastirir.
GMA isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla