Ynt: Kan grupları ve beslenme ilişkileri Beslenmede gıda seçiminde değişik Kan Gruplarının rolü
A tipi kan grubunda olan kişilerin beslenmelerinde göz önünde tutmaları önerilen hususlar
Bu bilgilerle, bu konuda yapılan ve devamlı olarak gözlenerek geliştirilmesi beklenen araştırmalara göre, A kan grubunda olan kişilerin aşağıda belirtilen ve üç grup altında toplanan gıda maddelerinin muhtemel iyi veya kötü olabilecek etkilerini bilmeleri ve ona göre bilinçli olarak kendilerine en uygun gıdaları uygun olmayanlardan ayırmalarında yardımcı olunmaya çalışılmaktadır. Uygulamadan alınacak sonuçlar ve onların güvenirliği tamamen kişinin bilinç ve sorumluluğuna bağlı olacaktır. Genel olarak A kan grubundaki kişilerin alerjilere karşı diğerlerinden daha çok eğilimli oldukları gözlenmektedir. Bu bakımdan hem gıdalarına ve hem yasam koşullarına diğerlerinden daha fazla dikkat etmeleri gerekebilir. A kan grubuna dâhil kimsele, ecdatlarının çok uzun yıllardan beri yerleşik ve tarımsal bir düzene adapte olmaları nedeniyle daha ziyade bitkisel bazlı beslenme eğilimindedirler. Bu meyanda taze gıdaları daha kolay asimile ederler ve fazlaca işlenmiş gıdalara karşı toleransları azdır. |