Tekil Mesaj gösterimi
Alt 17-05-2008, 01:51 PM   #6 (permalink)
GMA
Üsteğmen
 
Üyelik tarihi: May 2008
Mesajlar: 179
Tesekkür: 0
64 Mesajinıza toplam 207 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
GMA is an unknown quantity at this point
Standart Ynt: Kan grupları ve beslenme ilişkileri

YAĞLAR

A kan grubunda olanların vücutlarının iyi fonksiyon yapması için çok az yağa ihtiyaçları vardır. Salata veya buharda pişmiş sebze üzerine konulacak bir yemek kaşık zeytinyağı sindirim ve boşaltım için gerekli bütün günlük ihtiyacı karşılayabilir. Tekli-doymamış bir yağ olan zeytinyağı ayrıca hem kalp üzerinde faydalı bir etkide bulunur ve de kanda kolesterol dengelenmesine yardım eder.

Zararlı olabilecek olanlar

Kastor, kokonat, mısır, pamuk ve fıstık yağları.

Nötr olanlar

Ayçiçeği tohumu yağı, badem yağı, balık yağı, buğday özü yağı, susam yağı ve soya fasulyesı yağı.

Faydalı olanlar

Keten tohumu, kuş üzümü çekirdeği, ceviz ve zeytin yağları.

BAHARATLAR VE SOSLAR

Baharatlar uygun bir kombinasyon içinde kullanılırlarsa çok etkin bir bağışıklık sistemi destekleyicisi olurlar. Örneğin soyalı bütün soslar A grubu için çok faydalıdır. A grubu sarımsaktan en çok fayda gören gruptur. Kara molas, kanda demir eksikliği en bariz olan A grubu için faydalıdır. Algler ve yosunlar iyod ve diğer mineraler bakımından zengindir. Sirke asidik özellikleri nedeniyle kullanılmamalı fakat tuz ve çukalata az miktarlarda tüketilmelidir.

Zararlı olabilecek olanlar

Acı toz biber, arap sakızı, bütün sirkeler, jelatin, mayonez, ketchup, turşular, beyaz ve kara biber.

Nötr olanlar

Anason, adaçayı, acı biber (paprika), badem esansı, bal, bira mayası, deniz tuzu, fesleğen

(baziliko), defne yaprağı, kahverengi pirinç şurubu, çukalata, tarçın, karanfil, kekik,

kişniş otu, kuru hardal, hindistan cevizi, nane, meyan kökü, akçaağaç özü, mısır şurubu, kimyon, köri, çemenotu, biberiye, safran, şeker,

uygun meyvelerden yapılmış jöle ve reçel, vanilya.

Faydalı olanlar

Arpa maltı, kara molas, sarımsak, maydanoz, soya sosları, sirkesiz ve buğdaysız hardal,

zencefil ve zerdeçal.

İÇECEKLER

Zararlı olanlar

Bira, bütün yüksek alkollü ve distile içkiler, her türlü soda, sodalı ve gazlı meşrubat, siyah

çay.

Nötr olanlar

Beyaz şarap (abartılmadan).

Faydalı olanlar

Su, kahve, yeşil çay, kırmızı şarap (su hariç hepsi abartılmadan kullanılmak üzere).

TATLILANDIRICILAR

Zararlı olanlar

Aspartam

Nötr olanları

Badem esansı, mısır şurubu, fruktoz, açaağaç şurubu, pirinç şurubu, şeker.

Faydalı olanlar

Arpa maltı ve molas.

GMA isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla