Ynt: Kan grupları ve beslenme ilişkileri B tipi kan grubunda olan kişilerin beslenmelerinde göz önünde tutmaları önerilen hususlar
Bu bilgilerle, bu konuda yapılan ve devamlı olarak gözlenerek geliştirilmesi beklenen araştırmalara göre, B kan grubunda olan kişilerin aşağıda belirtilen ve üç grup altında toplanan gıda maddelerinin muhtemel iyi veya kötü olabilecek etkilerini bilmeleri ve ona göre bilinçli olarak kendilerine en uygun gıdaları uygun olmayanlardan ayırmalarında yardımcı olunmaya çalışılmaktadır. Uygulamadan alınacak sonuçlar ve onların güvenirliği tamamen kişinin bilinç ve sorumluluğuna bağlı olacaktır. Genel olarak B kan grubundaki kişilerin alerjilere karşı diğerlerinden daha çok eğilimli oldukları gözlenmektedir. Bu bakımdan hem gıdalarına ve hem yasam koşullarına diğerlerinden daha fazla dikkat etmeleri gerekebilir.
PROTEİNLİ GIDALAR
Et Grubu
Zararlı olabilecek olanlar
Domuz eti ve mamulleri; tavuk ve benzerleri; kaz ve ördek grubu gibi kuşlar; sakatat ( özellikle yürek).
Nötr (ne bariz olarak zararlı ne de faydalı) olanlar
Sığır ve dana eti: hindi eti.
Faydalı olanlar
Koyun, keçi, kuzu ve tavşan etleri.
Balıklar ve diğer deniz mahsulleri
Zararlı olabilecek olanlar
Levrek balığı, alabalık, midye, yengeç, ıstakoz, kalamar ve diğer kabuklular.
Nötr olanlar
Ton balığı ve benzerleri.
Faydalı olanlar
Sardalya, uskumru, somon, pisi balığı, morina, havyar, tatlı su levreği, turna balığı, kalkan balığı, sinarit v.b.
Süt ürünleri
Zararlı olabilecek olanlar
Genellikle bütün peynirler ve süt bazlı dondurma.
Nötr olanlar
Tereyağı.
olanlar
Lor tipi ev ve köy peynirleri, beyaz peynir (feta tipi), keçi peyniri, tam veya yağsız bütün taze sütler, mozarella peyniri, yoğurt.
Yumurta
(Tavuk yumurtası nötr, diğerleri zararlı)
Bakliyat grubu
Zararlı olabilecek olanlar
Her çeşit kuru fasulye, nohut, her tip mercimek, soya fasulyesi, sütü ve peyniri.
Nötr olanlar
Bakla ve benzerleri ve yeşil fasulye.
Faydalı olanlar
Çalı fasulyesi, lima fasulyesi (iri ve yassı taneli bir çeşit), kuru fasulye.
Kuru yemişler-fındıkgiller
Zararlı olabilecek olanlar
Çam fıstığı, yer fıstığı, fındık, maun fındığı, bal kabağı ve ayçiçeği çekirdeği, susam ve bunların mamulleri.
Nötr olanlar
Badem, kestane, keten tohumu ve mamulleri.
Faydalı olanlar
Ceviz ve mamulleri. |