Tekil Mesaj gösterimi
Alt 17-05-2008, 01:52 PM   #7 (permalink)
GMA
Üsteğmen
 
Üyelik tarihi: May 2008
Mesajlar: 179
Tesekkür: 0
64 Mesajinıza toplam 207 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
GMA is an unknown quantity at this point
Standart Ynt: Kan grupları ve beslenme ilişkileri

B tipi kan grubunda olan kişilerin beslenmelerinde göz önünde tutmaları önerilen hususlar

Bu bilgilerle, bu konuda yapılan ve devamlı olarak gözlenerek geliştirilmesi beklenen araştırmalara göre, B kan grubunda olan kişilerin aşağıda belirtilen ve üç grup altında toplanan gıda maddelerinin muhtemel iyi veya kötü olabilecek etkilerini bilmeleri ve ona göre bilinçli olarak kendilerine en uygun gıdaları uygun olmayanlardan ayırmalarında yardımcı olunmaya çalışılmaktadır. Uygulamadan alınacak sonuçlar ve onların güvenirliği tamamen kişinin bilinç ve sorumluluğuna bağlı olacaktır. Genel olarak B kan grubundaki kişilerin alerjilere karşı diğerlerinden daha çok eğilimli oldukları gözlenmektedir. Bu bakımdan hem gıdalarına ve hem yasam koşullarına diğerlerinden daha fazla dikkat etmeleri gerekebilir.

PROTEİNLİ GIDALAR

Et Grubu

Zararlı olabilecek olanlar

Domuz eti ve mamulleri; tavuk ve benzerleri; kaz ve ördek grubu gibi kuşlar; sakatat ( özellikle yürek).

Nötr (ne bariz olarak zararlı ne de faydalı) olanlar

Sığır ve dana eti: hindi eti.

Faydalı olanlar

Koyun, keçi, kuzu ve tavşan etleri.

Balıklar ve diğer deniz mahsulleri

Zararlı olabilecek olanlar

Levrek balığı, alabalık, midye, yengeç, ıstakoz, kalamar ve diğer kabuklular.

Nötr olanlar

Ton balığı ve benzerleri.

Faydalı olanlar

Sardalya, uskumru, somon, pisi balığı, morina, havyar, tatlı su levreği, turna balığı, kalkan balığı, sinarit v.b.

Süt ürünleri

Zararlı olabilecek olanlar

Genellikle bütün peynirler ve süt bazlı dondurma.

Nötr olanlar

Tereyağı.

olanlar

Lor tipi ev ve köy peynirleri, beyaz peynir (feta tipi), keçi peyniri, tam veya yağsız bütün taze sütler, mozarella peyniri, yoğurt.

Yumurta

(Tavuk yumurtası nötr, diğerleri zararlı)

Bakliyat grubu

Zararlı olabilecek olanlar

Her çeşit kuru fasulye, nohut, her tip mercimek, soya fasulyesi, sütü ve peyniri.

Nötr olanlar

Bakla ve benzerleri ve yeşil fasulye.

Faydalı olanlar

Çalı fasulyesi, lima fasulyesi (iri ve yassı taneli bir çeşit), kuru fasulye.

Kuru yemişler-fındıkgiller

Zararlı olabilecek olanlar

Çam fıstığı, yer fıstığı, fındık, maun fındığı, bal kabağı ve ayçiçeği çekirdeği, susam ve bunların mamulleri.

Nötr olanlar

Badem, kestane, keten tohumu ve mamulleri.

Faydalı olanlar

Ceviz ve mamulleri.

GMA isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla