Üsteğmen
Üyelik tarihi: May 2008
Mesajlar: 179
Tesekkür: 0
64 Mesajinıza toplam 207 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
| Ynt: Kan grupları ve beslenme ilişkileri KARBONHİDRATLI GIDALAR
Tahıllar
Zararlı olabilecek olanlar
Mısır ve mamulleri; glütenli tahıllar (buğday gibi) ve mamulleri; kuskus; yabani pirinç; çavdar unu ve mamulleri ve bunlardan üretilmiş kepekli ürünler.
Nötr olanlar
İrmik unu (semolina), arpa unu ve mamulleri. Glütenden arınmış undan yapılmış ekmek, soya unundan yapılmış ekmek.
Faydalı olanlar
Akdarı, yulaf unu ve mamulleri; pirinç, pirinç kepeği, sütü ve diğer mamulleri.
Sebzeler ve sebze suları (başlıca vitamin ve mineral kaynağı)
Zararlı olabilecek olanlar
Domates, enginar, balkabağı ve zeytinler.
Nötr olanlar
Bamya, bezelye, ıspanak, kabak, kereviz, mantar, marul, patates, pırasa, sarımsak, soğan ve turp, turşular.
Faydalı olanlar
Brokoli, Brüksel lahanası, lahana, havuç, karnabahar, pancar kökü ve yaprakları, patlıcan, şitaki mantarı, çemen otu, hardal yaprakları, yeşil, sarı kırmızıbiber, tatlı patates (yer elması gibi) zencefil.
Meyveler ve meyve suları (başlıca vitamin ve mineral kaynağı)
Zararlı olabilecek olanlar
Avokado, kokonat, hurma, nar.
Nötr olanlar
Armut, ayva, böğürtlen ve benzerleri, dut, elma, incir, kaysı, kiraz ve vişne, kavun, kivi, limon, misket limonu (lime), greyfurt, mango, mirtil, mandalina, nektar, portakal, şeftali.
Faydalı olanlar
Ananas, erik, karpuz, kızılcık, muz, papaya, üzüm.
YAĞLAR
Zararlı olabilecek olanlar
Ayçiçeği, yer fıstığı, mısır, soya, kastor, kokonat, pamuk çekirdekleri ve buğday özü yağları.
Nötr olanlar
Badem, ceviz, buğday özü ve balık yağları.
Faydalı olanlar
Keten tohumu ve özellikle zeytinyağı.
BAHARATLAR VE SOSLAR
Zararlı olabilecek olanlar
Kırmızı ve karabiber, karışık baharat, mısır nişastası, tarçın ve bütün yapay tatlılaştırıcılar,
Nötr olanlar
Anason, fesleğen, çemen otu, çukalata, defne yaprağı, kimyon, kuru hardal, nane, biberiye, tartar kreması, tuz.
Faydalı olanlar
Kuru maydanoz, hardal, kekik, kurutulmuş adaçayı, meyan kökü, safran, vanilya, zerdeçal.
İÇECEKLER
Zararlı olabilecek olanlar
Yüksek alkollü içkiler, sodalı ve gazlı içecekler.
Nötr olanlar
Bira, kahve, siyah çay, kırmızı ve beyaz şarap.
Faydalı olanlar
Su ve yeşil çay. |