Üsteğmen
Üyelik tarihi: May 2008
Mesajlar: 179
Tesekkür: 0
64 Mesajinıza toplam 207 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
| Ynt: Kan grupları ve beslenme ilişkileri AB tipi kan grubunda olan kişilerin beslenmelerinde göz önünde tutmaları önerilen hususlar
Bu bilgilerle, bu konuda yapılan ve devamlı olarak gözlenerek geliştirilmesi beklenen araştırmalara göre, AB kan grubunda olan kişilerin aşağıda belirtilen ve üç grup altında toplanan gıda maddelerinin muhtemel iyi veya kötü olabilecek etkilerini bilmeleri ve ona göre bilinçli olarak kendilerine en uygun gıdaları uygun olmayanlardan ayırmalarında yardımcı olunmaya çalışılmaktadır. Uygulamadan alınacak sonuçlar ve onların güvenirliği tamamen kişinin bilinç ve sorumluluğuna bağlı olacaktır.
PROTEİNLİ GIDALAR
Etler
Zararlı olabilecek olanlar
At eti ve bütün mamulleri; domuz eti ve bütün mamulleri; sığır, dana, manda etleri; tavuk,
Kaz, ördek ve bıldırcın etleri ve yürek.
Nötr olanlar
Koyun, keçi, tavşan, fesan kuşu etleri ve karaciğer.
olanlar
Kuzu ve hindi etleri.
Balıklar ve diğer deniz mahsulleri
Zararlı olabilecek olanlar
Alabalık, hamsi tuzlama, deniz ve tatlı su levreği, dil balığı, ıstakoz, istridye, kalamar, karides, yengeç gibi kabuklular.
Nötr olanlar
Hamsi, köpek balığı, kılıç balığı, morina, havyar, sazan balığı, ringa balığı, mercan ve
midye tipi kabuklular.
Faydalı olanlar
Mersin balığı, kalkan, palamut, somon ve sardalye, tuna, turna ve uskumru.
Süt ürünleri
Zararlı olabilecek olanlar
Hemen hemen bütün yağlı peynirler (özellikle parmesan, eski kaşar gibi bekletilmiş
Olanlar), yağlı inek sütü ve dondurma gibi süt mamulleri.
Nötr olanlar
Emental, gravyer, yağsız inek sütünden yapılmış peynirler, çedar, kazein.
Faydalı olanlar
Lor peyniri, çiftlik taze peyniri, beyaz (feta tipi) az yağlı peynir, keçi sütü ve peyniri,
kefir, mozarella, yoğurt.
Yumurta
Ördek ve kaz yumurtaları hariç diğer yumurtalar nötr gruptadır. Ancak yumurta beyazı faydalı olmaktadır.
Bakliyat grubu
Zararlı olabilecek olanlar
Kuru yeşil soya fasulyesı (Azuki tipi), kara fasulye, kuru börülce, nohut, bakla/fava, ve
benzerleri.
Nötr olanlar
Soya sütü ve mamulleri, kuru beyaz fasulye, kırmızı ve kahverengi mercimek.
Faydalı olanlar
Yeşil mercimek, fermente soya mamulleri, kuru bezelye.
Kuru yemişler- fındıkgiller
Zararlı olabilecek olanlar
Fındık, afyon çiçeği tohumu (haşhaş), susam ve tahin, ayçiçeği tohumu.
Nötr olanlar
Badem ve mamulleri, Brazil fıstığı, cashew ve yağı, keten tohumu, hindiba ve şam fıstığı.
Faydalı olanlar
Ceviz, kestane, yer fıstığı ve kreması. |