Üsteğmen
Üyelik tarihi: May 2008
Mesajlar: 179
Tesekkür: 0
64 Mesajinıza toplam 207 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
| Ynt: Kan grupları ve beslenme ilişkileri O tipi kan grubunda olan kişilerin beslenmelerinde göz önünde tutmaları önerilen hususlar
Bu bilgilerle, bu konuda yapılan ve devamlı olarak gözlenerek geliştirilmesi beklenen araştırmalara göre, O kan grubunda olan kişilerin aşağıda belirtilen ve üç grup altında toplanan gıda maddelerinin muhtemel iyi veya kötü olabilecek etkilerini bilmeleri ve ona göre bilinçli olarak kendilerine en uygun gıdaları uygun olmayanlardan ayırmalarında yardımcı olunmaya çalışılmaktadır. Uygulamadan alınacak sonuçlar ve onların güvenirliği tamamen kişinin bilinç ve sorumluluğuna bağlı olacaktır.
PROTEİNLİ GIDALAR
Et Grubu
Zararlı olabilecek olanlar
Domuz eti ve mamulleri; kuş etlerinden bıldırcın.
Nötr (ne bariz olarak zararlı ne de faydalı) olanlar
Tavuk, hindi, ördek/kaz, fezan, tavşan, keçi ve at etleri.
Faydalı olanlar
Dana, sığır, manda, koyun, kuzu ve organ etlerinden kalp ve karaciğer.
Balıklar ve diğer deniz mahsulleri
Zararlı olabilecek olanlar
Kalamar, mürekkep balığı v.b.
Nötr olanlar
Hamsi tuzlama, hamsi, sardalye, uskumru, somon, sazan balığı, ringa balığı, turna tipi tatlı su
balıkları, ton balığı, balık yumurtası (havyar), karides, yengeç, midye, istridye, ıstakoz.
Faydalı olanlar
Deniz ve tatlı su levreği, dil balığı, pisi balığı, morina balığı, kalkan, mersin
balığı, kılıç balığı ve tatlı su alabalığı.
Süt ürünleri
Zararlı olabilecek olanlar
Genellikle bütün peynirler, bütün sütler, sütlü dondurma, kefir ve yoğurt.
Nötr olanlar
Tereyağı, lor tipi ev ve köy peynirleri, koyun ve keçi sütünden yapılmış beyaz peynir (feta tipi), mozarella.
Faydalı olanlar
Belirtilmemiş.
Yumurta
Ördek ve bıldırcın hariç bütün diğer yumurtalar nötr olarak sınıflandırılmışlardır,. Yani, ne zararlı ve ne de özellikle faydalı etkileri belirlenememiştir.
Bakliyat grubu
Zararlı olabilecek olanlar
Her tip mercimek.
Nötr olanlar
Hemen hemen bütün kuru fasuüyeler, soya fasülyesı ve mamulleri, bakla, nohut ve yeşil fasulye.
Faydalı olanlar
Bezelye, küçük çin fasülyesı (Adzuki/mungbean), özellikle bunların filizleri.
Kuru yemişler- fındıkgiller
Zararlı olabilecek olanlar
Yer fıstığı, Şam fıstığı, kestane, Brezilya bademi ve fıstığı, ayçiçeği tohumu, haşhaş tohumu ve bunların mamulleri.
Nötr olanlar
Badem, fındık, çam fıstığı, susam, kestane ve bunların mamulleri.
Faydalı olanlar
Kabak çekirdeği, keten tohumu ve ceviz. |