Ynt: Kan grupları ve beslenme ilişkileri BAHARATLAR VE SOSLAR
Zararlı olanlar
Arap sakızı, mısır nişastası, hindistan cevizi, kara ve beyaz biber, ketçap, buğday ve
sirkeli hardal.
Nötr olanlar
Acı biber, adaçayı, anason, biberiye, bira mayası, deniz tuzu, elma sirkesi, fesleğen, çemenotu, çukalata, defne yaprağı, kardamom (hardal ailesinden bir
bitki), karışık baharat, karanfil, kekik, kimyon, kişniş otu, kuru hardal, mayanoz (buğdaysız ve sirkesiz), meyan kökü hulasası, nane, safran soya sosu,
tarçın, tartar kreması, turşu, vanilya, zerdeçal.
Faydalı olanlar
Curry, maydanoz.
TATLILANDIRICILAR
Zararlı olanlar
Apartam, mısır şurubu, früktoz.
Nötr olanlar
Arpa maltı, badem özü, bal, Akçaağaç şurubu özü, molas-şeker pekmezi, pirinç
şurubu ve şeker.
Faydalı olanlar
Belirtilmemiş.
İÇECEKLER
Zararlı olanlar
Bira, damıtılmış ve yüksek alkollü içkiler, kahve ve çay, soda ve sodalı içecekler.
Nötr olanlar
Beyaz ve kırmızı şarap.
Faydalı olanlar
Su, alkaselser ve bikarbonatlı sular, yeşil çay. |