Cevap: BUTUN DUNYA KONUSUYOR--THE SECRET-- evet sümbül çok güzel bir konuya değinmişsin seni tebrik ediyorum benim de ilk başta ilgimi çekmişti çünkü bu yazar çekim yasasının da yer çekimi yasası gibi varolduğunu belirterek daha bilimsel ayağa oturtarak daha sağlam bir inanç zemini hazırlattı. fakat kitabın sonlarına geldiğimde şu paragrafla karşılaştım secret kitabı elinde olanlar sayfasına bakabilirler sayfa 163. diyor ki:''' Arzuladıklarınızı size veren, insanlar değil. Böyle yanlış bir inanca kapılırsanız, dış dünyayı ve insanları kaynak olarak görür ve yokluğu yaşarsınız. Evren,Yüce Akıl, Tanrı (dikkatizi çekerim Allah'ı kastediyor) Sonsuz Zeka ya da başka türlü nasıl tanımlıyorsanız tanımlayın gerçek kaynak görünmeyen alandadır.''' Ne yani kitabın başından beri sen Evren diye kastettiğin şeyi Tanrı olarak mı nitelendiriyorsun yok efendim dileğinizi isteyin (işin diğer dalgası) katologdan siparşinizi verin size gelsin. üstelik Tanrı yı cin olarak bile nitelendiriyor 'dileğin benim için emirdir'' az daha bende inanıp Allah' a emir vericektim de son anda neyin ne olduğunu anladım. çalışma çalışma otur düşün zengin ol. Kainat düşünceyle yaratılmış(kuantuma göre de bu böyle) o zaman bu insanlar bir araya toplansın ve son 1 kaç ay içinde yaşanan sel felaketi gibi kainat olaylarını düşüncleriyle bertaraf etsin! nasılsa evren ve dünya düşünceyle yaratıldığı gibi yine dünyaya ait olan bu felaketler düşünceyle engellenebilir! |