Hayatımda mucizeler başlatan kitap Arkadaşlar hepinize selamlar öncelikle kitabın felsefesini kavradığımı belirteyim ve bizim kültürümüze ters olduğunu müsadenizle arz etmek istiyorum kitabın mantığı aslında bir noktaya kadar doğru insan isterse her şey olur ama isteğini ilahi sınırsız iradeyle paralel tuttuğu zaman zaten bize Rabbin ruhundan üflenmedimi tamam bizim de irademiz var ama cuzi bu potansiyeli kullanmak bizim elimizde kitabın şu mantalitesine katılıyorum insanın düşündüğü gerçekleşir ama bu bu düşüncenin gerçeklemesini isetemek insanın elinde ama gerçekleştirmek sınırsız kudretin elinde istemek ne kadar şiddetli dua halini alırsa kabul edilme olasılığı o kadar yüksektir hastaların çocukların yaşlıların duaların nasıl daha makbul olduğunu düşünün çünkü onlar maddi alemden metafizik gerilime geçmiş insanlardır zaten rabbimiz her duanıza karşılık var demiyor mu?Aslında bu bizim toplumumuz büyük bir marazıdır bu güvensiz toplumlar kendi kültürünü göz ardı edip başka kültürlerin içine dalıp asimile olma erime kaybolma deforme olma eğilimine girer ve bu elmanın içindeki kurt gibi toplumuzu iç ten içe yer ve şizofrenik bir toplum zuhur etmesine sebep olur bu mülahazaları nazara alarak hep bir murakabe yani kontrol insanı olarak ilerleme kaydetmeliyiz itirazlar olabilir biz kişisel yönden hiç gelişmiyecez mi müslümanız diye! böyle diyenlere şu hadiste geçen düşünceyi hatırlatmak gerekir iki gününüz denk olmasın diyerek müspet yönde gelişme çağırmıyormu peygamberimiz dinimizi öğrenmeyi ilimi ibadet saymıyor mu dinimiz o zaman kültürümüz deki güzellikler den kopuk bir şekilde başı boş gaybe yolculuk aceb neden? kendini unutup taklit eden kendi meyvesini bırakıp başka ağacın meyvesini taşıyan ağaca benzer
bendini topa tutup kilit vuran semeresini sıkıştırıp ezen ve aşka gelen haddi aşan boş kap kacağa benzer
SELAMETLE...
__________________ Seni tanımladım artık adın okyanus<br />bense içinde gezen avare bir yunus |