10-10-2009, 08:31 AM
|
#4 (permalink)
|
<b>Administrators<br /> MuminOkan</b>
Tesekkür: 15,880
1,898 Mesajinıza toplam 8,534 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
| Cevap: matrix'e hükmedin Alıntı: armenak Nickli Üyeden Alıntı
şimdi arkadaşlar benim anlamadığım bazı noktalar var. tanrı bu işin neresinde? eğer metafiziğe inanmıyorsak doğal olarak tanrıyı da dışlamış oluyoruz ve o zaman bunların hepside saçmalık oluyor. şimdi bu matrix meselesi kuantum meselesi sır meselesi tamimiyle metafizik olaylar eger metafiziği kabul etmişsek o zaman tanrı zorunlu bir varlık olarak karşımıza çıkar. ve ağer tanrıyı zorunlu bir varlık olarak kabul ediyorsak, o zaman butün bu saydıklarımızın ne anlamı var. bunlar tanrıyla bağlantı kurmak ve dileklerimizi gerçekleştirmesini istekmekse dua dan ne farkı var. neden geleneksel olarak ve tüm dinlerin uyguladığı şekilde duayı uygulamıyoruz. buınların nasıl olupta gerçekleştiği de ayrı problem. bunları neden gerçekleşmesi gerektiği için gerçekleşmediği kabuk etmiyoruz. çünkü mesala mevlaya göre Allah'ın kazası kulunun muradı üzerindedir. ve ister inançlı olun ister olmayın Allah rahman ve adil sıfatlarıyla zaten bütün kullarının muradını verir. ayrıca duadan neden umudumuzu keselim de böyle yöntemlere başvuralım. bunun bir tek açıklamsı var o da bazı şeyleri olamzsa olamz kabul etmemizdir. ve gerçekleşmemesi bizim için kötü bir durum ortaya çıkarmasıdır. ama bir de şöyle bir şey var Gazali derki mesala kötülük diye bir şey yoktur saklı iyilik vardır. | kusura bakmayın her cümlenize ayrı ayrı kendimce cevap veriyorum. kopukluklar için özür dilerim.
tanrı içimizde, dışımızda, heryerde... metafiziğe inanıyoruz ve tanrı da var. zorunlu bir şekilde karşımızda değil. sevgi dolu, içimizde...eğer size uyan yöntem dua okumaksa yani sizin için bunlar önemli değil dua önemliyse kendi yönteminizi deneyimleyin. ben bazan öyle yapıyorum. tüm bunların hepsi birer seçenek. öyle değil mi? açıkçası ben hiçbirşeyden umudumu kesmiyorum. :) Alıntı: armenak Nickli Üyeden Alıntı
iyi de bu ilim bunun neresinde. bir şey eğer inanç gerektirmiyorsa ilimdir yani ben inandım ilim oldu değildir. ilme inanırsın ya da inanmazsın bu ayrı bir mesele. sizce burada allah yok sayılmıyor mu ben onu merak ediyorum mesala şu imge meselesi yani biz ne kadar iyi imgelersek ona renk ses ve ışık katarsak allah daha iyi mi görüyor. iyi de peki allah allah baki değil midir. her şeyi hatta bizim kalbimizi de bilmiyor mu. yani biz iyi imgelediğimiz zaman mı yoksa kuantum alana geçtiğimiz zaman mı allah bizi anlıyor. inanmıyanlar için sorun yok peki ya inanankar bunu nasıl açıklayacakınız merak ediyorum. bakın telkinden çok farklı çünkü telkin inanma gerektirmez. basit bir kişisel gelişimdir. iyi görmeyen birinin gözlerini tedavi ettirmesi gibi bir şey. | tekrar merhabalar. kişisel gelişim konularında dogmatik muhabbetler ile yazmaya devam etmenin bana göre pek mantıklı olmadığını söylemek isterim.
öncelikle kendi bildiklerimi/inandıklarımı sizlere aktarmak isterim.
yaradan, kendi nur'undan da ruhumuza serptiğini biliyoruz. bizlere peygamberimiz (Hz. Muhammet, s.a.v.) aracılığıyla ilimin nerede olursa olsun aranması gerektiğini ilettiğini de biliyoruz.
kuantum alan, secret vs vs bunların hepsinin bir farkındalık seviyesi olduğunu anlayabilirsek. ve bizlerin hayatını kolaylaştıracaksa neden bilmem nerdeki ilimi kendimde, kendi üzerimde hayatımı kolaylaştıracak şekilde kullanmayayım. kullanmamak saçmalık olmaz mı?
saygılarımla
mutlu günler.
__________________ Sana 1π gönderiyorum! Pi Stanford PhD'leri tarafından geliştirilen, dünya genelinde 47 milyondan fazla üyesi olan yeni bir dijital para birimidir. Pi elde edebilmek için https://minepi.com/MuminOkan linkini takip edin ve davetiye kodu olarak benim kullanıcı (MuminOkan) kullanın. |
| |