Tekil Mesaj gösterimi
Alt 23-05-2008, 09:17 AM   #250 (permalink)
cent
Binbaşı

cent - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Tesekkür: 234
488 Mesajinıza toplam 2,287 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
cent is a name known to allcent is a name known to allcent is a name known to allcent is a name known to allcent is a name known to allcent is a name known to all
Standart Ynt: centin degişim aşamaları

İçsel Konuşmalar Hangi Zamanda İfade Edilmeli?

Bütün olumlu içsel konuşmalar genellikle şimdiki zamanda yazılır, okunur, düşünülür ve konuşulur! Geçmiş bitmiş, gelecek ise henüz gelmemiştir; hükmedebileceğimiz ve programı yükleyebileceğimiz zaman parçası şu andır (şimdiki zaman)! Daima istenen değişiklik henüz oluşmuş gibi ifade edilir! Bunu yaparak bilinçaltımıza, başarılmış görevin tamamlanmış resmini yükleriz! Denetleme merkezimize “Bu, benim için oluşturmanı istediğim benim” diyen emri sunarız! Resim ne kadar tamam ya da bitmiş ise, bilinçaltımıza verdiğimiz emirler o kadar ayrıntılı ve açık seçik olacaktır!

Bilinçaltımıza yeni bir direktif vereceğimiz zaman, “Ben sigarayı bırakacağım” demiyoruz! Çünkü, “ …yapacağım” dediğimiz zaman, gerçekte kontrol merkezimize ne anlatıyoruz biliyor musunuz? “Yarın, daha sonra, başka bir zaman, gelecekte sigarayı bırakacağım (“…cağım”), ama şu anda beni rahat bırak; beni olduğum gibi muhafaza et! Ve yarın, daha sonra, başka bir zaman asla gelmez nedense!

Eğer kendimize “…cağım, …maya ihtiyacım var, …malıyım, …mak iyi olacaktı, …mak isterim ya da keşke … bilseydim” dersek, bilinçaltımızın bize inanacağından şüphe etmem: Ne yapacak biliyor musunuz? Bununla ilgili hiçbir şey yapmayacaktır! Biz niye yapmadın diye sorduğumuzda “Sen bana (şimdi) yap demedin ki!” diyecektir!

Hedefimizi veya başarmak istediğimiz sonucu şimdiki zamanda ifade ediyoruz! Bilinçaltımız neyin gerçek olup neyin olmadığını bilmediği için, zamanla ona anlattığımız şeyi kabul edip ona göre hareket edecektir! Fakat unutmayalım ki, ona verdiğimiz emirlerin kesin üslubunu izlemeye gayret edecektir!

Yapmaya ihtiyaç duyduğum her şeyi, yapmaya ihtiyaç duyduğum zaman yaparım!
Asla münakaşa etmem veya duygularımın bana zarar vermesine izin vermem!
Sigara kullanmam!
İyi bir hafızam var! Benim için önemli olan her ismi, her şeyi kolaylıkla ve otomatik olarak hatırlarım!
Yalnızca yemem gerekeni yerim
İyi bir dinleyiciyim, söylenen her şeyi işitirim! Dikkatliyim, ilgiliyim ve çevremde olup biten her şeyin farkındayım!
Görüşlerimi ifade etme gücüm var! Kendim için, söylediğim ve yaptığım her şey için sorumluluk alırım!
Asla kazandığımdan çok harcamam! Hem şu an, hem gelecek için parasal sorumluluk duygum var!
Hedefler belirler ve onları izlerim! Gözlemlerimi yapar, uygun eylemde bulunur ve hedeflerime ulaşırım!
Aileme ve sevdiklerime zaman ayırırım! onların yaşamını kendiminkiyle, kendi yaşamımı onlarınkiyle paylaşmaktan hoşlanırım!

Adem Altay
A!!!A
İçinizdeki "Süper Ben"i Açığa Çıkarın!!!

Dünyayı isterken de sus,
Bir dileğe kavuşmak isterken de.
Öylece seyre dal gitsin…
mevlana
cent isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla