Tekil Mesaj gösterimi
Alt 23-05-2008, 09:31 AM   #252 (permalink)
cent
Binbaşı
 
cent - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Feb 2008
Mesajlar: 1,632
Tesekkür: 234
488 Mesajinıza toplam 2,287 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
cent is a name known to allcent is a name known to allcent is a name known to allcent is a name known to allcent is a name known to allcent is a name known to all
Standart Ynt: centin degişim aşamaları





Alışkanlıkları Değiştirmek



Önce biz alışkanlıkları, sonra alışkanlıklar bizi oluşturur! Çoğumuzun değiştirmek istediği birkaç alışkanlığı vardır! Bunlar genellikle bize veya çevremizdekilere sorun yaratır! Yolumuzu tıkayan, bizi engelleyen ya da bazen tamamen durduran bu alışkanlıklar, her ne kadar bizi yanlış yöne götürse de kolaylıkla izlediğimiz, çok çiğnenmiş yollardır!



Bütün alışkanlıklarımız önceki şartlanmalarımızın sonucudur! Bu alışkanlıkları, şartlandığımız şeyleri doğal davranış tarzımız olana kadar tekrarlayarak ediniriz! Bunlar doğal değildir! Bu alışkanlıkların hiçbiriyle doğmadık! Bunlar bize yapışıp kalmış fakat yeni bir içsel programlama ile değiştirilebilecek olumsuz programlardır!



Alışkanlıklarımızı değiştirmeye yönelik uygulayacağımız içsel programlama, daha çok belirli bir sorun üzerinde çalışmamıza yardım der! Bu, bilinçaltımızı, bir şeyi belli bir şekilde yapmayı durdurup, başka bir şekilde yapmaya yönlendiren bir programdır! İçsel programlama, bize zararı dokunan bir davranış modelini, eylemlerimizi değiştirerek sorunlarımızı çözmemize yardımcı olabilecek bir davranış modeliyle değiştirir! Bakalım zararlı alışkanlıklarımız neler:



Olumsuz düşünmek ve konuşmak! (bence en tehlikelisi)
Sigara içmek!
Televizyon seyretmek!
Uzun süreli nette kalmak!
Nette Chat yapmak!
Bilgisayarda oyun oynamak!
İşleri ertelemek veya sürüncemede bırakmak!
Çok sıkı çalışmak veya yeterince çalışmamak!
Sürekli tartışmak!
Sürekli kusur bulmak!
Sorunları görmezden gelmek!
Aşırı uyumak!
İsimleri veya diğer önemli şeyleri unutmak!
Şikayet etmek!
Bahaneler bulmak!
Bir şeyler kaybetmek!
Çok fazla yemek veya içmek!
Alkol kullanmak!
Alay etmek!
“Hayır” demek isterken “evet” demek!
Asla dakik olmamak!
Dinlememek!
Başkalarını suçlamak!
Başkalarını sözünü kesmek!
Düzenli olmamak!
Gerçeği söylememek!
Endişe etmek!
Dedikodu yapmak!
Öncelikleri belirlememek!
Duyguların bizi kontrol etmesine izin vermek!
Zamanı israf etmek!
İstenmediği halde öğüt vermek!
Kazandığımızdan fazla para harcamak!
Çok fazla konuşmak!
Başkalarını sürekli eleştirmek!
Bir işe başlayıp bitirmemek


Bunların hepsi alışkanlıktır! Daha sayamayacağım epeyce zararlı alışkanlıklarımız var! Acaba bizim hangi zararlı alışkanlıklarımız var! Ne kadar çok zararlı alışkanlığımız varsa durum o kadar kötü demektir! Ama üzülmemize gerek yok! Çünkü bunlar kendimizin oluşturduğu ve istersek içsel programla ile silip yerine (bizim yararımıza olan) yenisini koyabileceğimiz alışkanlıklardır! Gerçekten isteyip de değiştiremeyeceğimiz hiçbir alışkanlık yoktur! Yazımızın başında belirttiğimiz gibi önce biz alışkanlıklar, sonra alışkanlıklar bizi oluşturur! İşte tam burada “müthiş bir sır” açığa çıkıyor: Biz , alışkanlıklarımızı değiştirerek kendimizi değiştirebiliriz! Önce biz alışkanlıklarımızı değiştiriyoruz, sonra alışkanlıklarımız bizi değiştiriyor!



Değiştirmek istediğimiz alışkanlık, ister bir şeyi zamanında yapmamak veya sigarayı bırakma kadar basit, ister zor olsun tam olarak yapmamıza yardım edecek belli bir program vardır! Alışkanlıklarımızı değiştirmeye yönelik içsel programlama açık seçik olmalıdır! Bu program, bizim eski alışkanlığımızı arkamızda bırakacak şekilde davranan ve hareket eden yeni resmimizi oluştururken, eski alışkanlığımızı kabul etmeyi veya esneklik göstermeyi reddetmelidir! Bizi, eskinin yerine geçen yeni, yapıcı bir davranış modeliyle harekete geçirmelidir!



Peki bu nasıl olacak?



Adem Altay
A!!!A
İçinizdeki "Süper Ben"i Açığa Çıkarın!!!
__________________
yokluk ,varlıgın aynasıdır.



Dünyayı isterken de sus,
Bir dileğe kavuşmak isterken de.
Öylece seyre dal gitsin…
mevlana
cent isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla