23-05-2008, 09:57 AM
|
#257 (permalink)
|
Binbaşı
Tesekkür: 234
488 Mesajinıza toplam 2,287 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
| Ynt: centin degişim aşamaları Kişisel Sorumluluk için...
Ben Adem ALTAY( kendi adınızı yazın)
Benimle ilgili her şey için tam sorumluluk alırım; düşüncelerim için bile! Zihnimin engin kaynaklarının denetimini elimde tutarım!
Yaptığım ve kendi hakkımda kendime anlattığım şeylerden yalnızca ben sorumluyum! Hiç kimse bu sorumluluğu benimle paylaşamaz!
Başkalarının da kendi sorumluluklarını kabul etmelerine izin veririm ve onların sorumluluklarını onlar için üstlenmeye çalışmam!
Sorumlu olmaktan hoşlanıyorum! Bu bana kendim olma yükümlülüğünü verir ve bu hoşlandığım bir mücadeledir!
Hiç kimsenin, hiçbir zaman, yaşamımın veya yaptığım herhangi bir şeyin sorumluluğunu ya da denetimini üstlenmesine izin vermem! Başkalarına karşı sorumluluğum, kendime karşı sorumluluğumun bir uzantısıdır!
Kendimle ilgili hiçbir şeyi şansa bırakmam! Ben ve hayatımdaki herhangi bir şey söz konusu olunca tercih etmeyi seçiyorum!
Tercihlerim, kendim için seçmek üzere yalnızca bana aittir! Hiçbir zaman başka birisinin benim için tercihler yapmasına izin vermem! Ve ben, yaptığım her tercih ve verdiğim her karar için tam sorumluluk alırım!
Ben güvenilir bir kişiyim! Bana itimat edilebilir! Kendim için başarı kazandıran sorumluluğu kabul ettim ve daima kabullendiğim sorumluluklara uygun yaşarım!
Suçu üzerine attığım ve kendi kişisel sorumluluklarımı paylaştığım “onlar” yok! Kendi kaderime hükmetmenin sırrını öğrendim! Öğrendim ki, onlar “ben”im!
Mazeretler bulmaya hiç ihtiyacım yok ve ve hiç kimsenin benim sorumluluğumu benim için üstlenmesi gerekmez! Kendi ağırlığımı memnuniyetle taşırım ve gayet iyi taşırım!
Her gün yalnızca eylemlerim için değil, aynı zamanda duygularım, düşüncelerim ve tutumlarım için de sorumluluğumu kabul ve teyit ederim!
Benim gücümü, mutluluğumu, olumlu ve sağlıklı inançlarımı yaratacak şekilde yaşamımı sürdürmek için, geçmişim, bugünüm ve geleceğim için sorumluluğu kabul ediyorum!
Not: Sayfanın çıktısını alıp sabah ve akşam kendinize okuyun!
Adem Altay
A!!!A
İçinizdeki "Süper Ben"i Açığa Çıkarın!!!
sevgiyle kaldık
__________________ yokluk ,varlıgın aynasıdır. Dünyayı isterken de sus, Bir dileğe kavuşmak isterken de. Öylece seyre dal gitsin… mevlana |
| |