Benim yeni okumuş olduğum bu kitapta bende en tesir bırakan birkaç şey oldu. Bana göre bu kitap, inançlı insanların farkındalığını da arttırabilir...Çok da işlerine yarayabilir. Arkadaşların dediği gibi ben de Evren sözcüğünü hep Rabbimiz ve onun yarattığı emrine her an, her saniye amade "Ol!" dediği an olduruveren varlıklar olarak düşündüm...
sürekli gün içerisinde şükür halinde olmak
....Bu çok faydalı bir şey... Allah'a her an her saniye şükretsek azdır çünkü.Bir de şükrettikçe, Rabbim nimetini arttırır.==Başka bir kitapta şu bilgiye rastlamıştım çok önceden....Allah'ın ŞEKUR ismini günde 1000'er kere 30 GÜN BOYUNCA OKURSANIZ üzerinize nimetler adeta yağmaya başlar diyor
. Merak edene kitabın adını bilahare verebilirim...====
Bir şeyin olmasını isterken dilerken, dua ederken, kime muhatap olduğumuzun ciddiyetini farkedip; sığ akıl ve düşünce ve sınırlı irade ve gücümüzle "istiyorum ama ya olmazsa, bunun olması zor, imkansız" gibi isteğimizle çelişen olumsuz duygu ve düşüncelerden olabildiğince uzak kalmak
....Çünkü istediğimiz zat; evreni ve içindekileri yaratan ve her zerreye sözü geçen büyüklükte, vermekle hazineleri tükenmeyen, nimetleri azalmayan Yaradanımız
...
Bu gibi açılardan benim için farkındalığımı arttırdı bu kitap.... Bana fayda sağlayacak kısımları, Allah inancımla çelişmeyen kısımlarını istifade etmek için uygulayabilirim...Bazı konularda bana katkı sağladı... Bir de biraz abartılı ümitsiz olabilen birisiyken, şimdi daha ümitvar ve olumlu hissediyorum kendimi
....