Tekil Mesaj gösterimi
Alt 18-10-2009, 01:15 PM   #23 (permalink)
imported_Angel
Yüzbaşı

imported_Angel - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Tesekkür: 1,337
963 Mesajinıza toplam 4,848 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
imported_Angel is a name known to allimported_Angel is a name known to allimported_Angel is a name known to allimported_Angel is a name known to allimported_Angel is a name known to allimported_Angel is a name known to all
Standart Cevap: ben hala erteliyorum...?!

seni tebrik ederim canım :)
yazdıklarını okudum da...sen aslında zaten ertelediğin ve sevmediğin bir işi yaparken nasıl düşünmek ve nasıl yapmak gerektiğini gayet de iyi biliyormuşsun :)
demekki senin erteleme sebeplerin arasında motivasyon eksikliği baya ağırlığını hissettiriyormuş :)
ödül yöntemi çok güzel bir yöntem ben de denemeyi düşünüyorum :)

o işe başlamadan önce insan işi yapma esnasındaki hoşa gitmeyen duyguları düşününce işten vazgeçiyor ve erteliyor..
oysa iş bittikten sonraki olumlu güzellikleri düşünmek gerek :)
mesela ev temizliği konusunu ele alırsak....evet belki temizlik yaparken bir parça yorulacağız ve terleyeceğiz...çok da zevkli bir iş değil kabul...ve bunu zevksizleştiren de zaten "zorunlu" bir iş olması...

ancak işe başlamadan önce sanki o iş bitmiş de sonraki güzel sonucu görmüşüz gibi hayal edince...
(mesela senin örnekteki gibi mis gibi olmuş odada, bir işi bitirmiş olmanın verdiği gururla ve tertemiz odada oturmanun verdiği zevkle antepfıstıklı çikolatanı yerken kendini düşünürsen) harekete geçmek çok daha kolay oluyor :)

hoşa gitmeyen işlerde iş esnasında yapılanları değil...bittikten sonra sonucun getireceği güzellikleri düşünmek lazım :)
imported_Angel isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla