Tekil Mesaj gösterimi
Alt 24-05-2008, 02:49 AM   #283 (permalink)
cent
Binbaşı
 
cent - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Feb 2008
Mesajlar: 1,632
Tesekkür: 234
488 Mesajinıza toplam 2,287 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
cent is a name known to allcent is a name known to allcent is a name known to allcent is a name known to allcent is a name known to allcent is a name known to all
Standart Ynt: centin degişim aşamaları




Zihinsel cennet bahçemizi oluşturalım mı?



Merhaba arkadaşlar!!!



Nasılsınız!!!



Zihinsel cennet bahçemizi oluşturalım mı? Bahçemizi en güzel ağaçlarla, en güzel çiçeklerle, en güzel ürünlerle vb donatalım! Peki ama nasıl? Öncelikle mevcut durumları görelim! Bahçeleri, sahiplerini, toprağın özelliklerini tanıyalım! Ama bu uzun bir süreç! Devam etmek istemeyenler benim yazılarımı görmezden gelsinler!



Açıklama: yazılanlar ve daha sonra yazılacaklar Adem Altay tarafından kurgulanmıştır! Yazılar bilimsel değildir, gözden kaçan noktalar olabilir, eksiklikler olabilir, hatta size göre yanlış olabilir! Zihinsel cennet bahçemizi oluşturma yolunda sizler de görüş ve önerilerinizi belirtirseniz ortaya çıkan sonuçların daha tatmin edici olacağına inanıyorum!



Bahçelerin sahiplerinden başlayalım!



1. Sahip: Genelde erkeklerde (maço, harbi delikanlılar da denir, bu tipe alternatif olarak “harbi kadın, feminist” adı altında bu tipe karşı ortaya çıkmış ama benzer yapıda kadınlarda da…) görülür! Bahçesi ormana dönmüştür! Ağaçlar kökleşmiş, zararlı otlar ve dikenler her tarafı sarmış ve içinde haşereler, böcekler, yılanlar… kol gezmektedir! Fakat bu onun için sorun teşkil etmez! Benim babamın, dedemin, atalarımın ( kadınlarda tam tersi bu onların ormanı deyip kendi ormanlarını yaratırlar) bahçeleri de böyleydi! Sloganları “Biz babadan böyle gördük!(harbi kadınlar da “biz analarımız gibi olmayacağız”” derler) Ne olmuş orman halindeyse! Erkek adamın (tabi ki harbi kadının da) bahçesinde ormanda olur, dikende olur, haşereler, böcekler, yılanlar da olur! Beğenmeyen çeker gider! Erkek adam (harbi kadın) hiçbir şeyden korkmaz!(dese de inanmayın!). Halinden memnundur! (değilse de öyle görünür!) İçten içe korkmakta fakat bunu dışarıya belli etmeme konusunda kararlıdırlar! Dışarıdan hiçbir öneriye kulak asmazlar, çünkü kendileri en iyisini bilir ve sorunları yoktur, kimseye ihtiyaçları yoktur!Fikirleri sabittir, kökleşmiştir(ormanı oluşturan ağaçlar), kendilerine ve çevrelerine zarar verirler, gülü koklatsalar da dikeni batırmayı ihmal etmezler (zararlı otlar ve dikenler), kendisini eleştiren, aşağılayan vb hareketlerde bulunmuş, veya kendisinden daha iyi bahçesi bulunanlara karşı kıskançlık, öfke, intikam vb duygular (haşereler, böcekler, yılanlar) beslerler! Bahçelerinde kendinden hoşnut bir şekilde yaşarlar (ya da yaşıyor görünürler) ta ki bahçelerinde ki ağaçlar güneşini kapatana, dikenler her tarafı istila edene, haşereler, böcekler ve yılanlar evine hücum edene kadar!



2. Sahip: Genelde karamsar yapıya sahip insanlarda görülür! Bahçeleri ormana dönmüş (ağaçlar bakımlı), dikenler ve zararlı otların kökleri kalınlaşmış, yüzeyde sürekli görünmeyen, haşereler, böcekler ve yılanlar hem büyük hem de çok sayıdadır! çünkü her gün bu zararlı otları ve dikenleri temizlemeye çalışır fakat onlar temizlemeye çalıştıkça otlar daha da çoğalır, dikenlerin kökü daha da güçlenir ve tekrar yüzeye çıkar! Ne kadar temizlese fayda vermez! Otların ve dikenlerin yüzeyde görünen yerlerini temizleyerek bunlardan kurtulacağını sanır ama nafile! Bunlar yüzeye arada sırada çıkarlar! Sakın ola ki toprağın altına bakmaya kalkmayın: bahçedeki ürünlerini yiyen ve etrafa zarar vermeye hazır haşere, böcek ve yılan ordusuyla karşılaşabilirsiniz! Bu tip bahçesini temizlemeye uğraşır! Kendi baş edemediğinde uzmanlar getirir! Uzmanlar gelir bahçesinin yüzeyini ve toprağın birazcık altını temizlerler (otları, dikenleri ve ordudan bir kısım askerleri yok ederler!) Ama gerçekte zararlı otların kökleri ve dikenleri yok olmamış sadece uygun iklim koşullarını beklemekte, haşereler, böcekler ve yılanlarda yüzeye çıkmadan yer altında hayatlarını sürdürmektedirler! Bu sahip boş durmaz! Bahçeye bir şeyler ekmek ister! Toprağı yeni ürünler ekmek için eşeler! Bu eşeleme işlemi topraktaki köklerin uyanması için uygun ortamı hazırlar, bir de bunun üstüne üstlük ektikleri tohumların da büyük çoğunluğu zararlı ot ve diken tohumu çıkmaz mı! Bunlara kızıp başlar toprağı kazmaya! Çok kızmış ve bunların kökünü kurutacaktır! Ama o da ne! Derinlerde uyuyan orduyu uyandırırlar! Bu ordu diktiği ürünleri de yiyerek tekrar güçlü va faal bir şekilde gününü gün edip yuvasına döner, tabi ki tekrar yüzeye çıkmak üzere!...



Bu iki tip hakkında ne düşünüyorsunuz? Size tanıdık geliyor mu?

Hangisinin bahçesine sahip olmak istersiniz? Neden?

Peki bu iki bahçe zihinsel cennet bahçesine dönüştürülebilir mi?

Dönüştürülemezse Neden? Dönüştürülebilirse Nasıl?



Kendinize çooooooooooooooook iyi bakın arkadaşlar!



Adem Altay
A!!!A
İçinizdeki "Süper Ben"i Açığa Çıkarın!!!
__________________
yokluk ,varlıgın aynasıdır.



Dünyayı isterken de sus,
Bir dileğe kavuşmak isterken de.
Öylece seyre dal gitsin…
mevlana
cent isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla