Beyin Denilen Müthiş Bilgisayar
Merhaba arkadaşlar!
Nasılsınız!
Bugün kü yazım da bilgisayar benzetmesini kullanıyorum! Zaten bilgisayarlar da bizim beynimizin basit bir taklidi değil mi? İçsel programlama süreci uzun bir süreç! beynimde bir taslak halinde var! Aynı zamanda beynimde binlerce düşünce cirit atıyor! Işıklar çakıyor! Ehh bir de bunları yazıya dökebilsem! Kendi beynimde konuşma programını geliştirmiş, yazı programını ihmal etmişim! Habire düşünmüş, konuşmuş ama yazmamışım! Ama siz saygıdeğer dostlarım sayesinde beynimdeki yazma programını kullanmaya başladım! düşünce ve konuşma programlarım o kadar çok yer kaplamış ki yazma programı için çok az bir bellek kalmış! Neyse! Yazılarımda gramer hatası, yazım yanlışı, bir düşünceden diğerine geçiş olabilir! Ne de olsa program yeni! Deneme sürümünü yükledim şimdilik! Şimdilik içimden nasıl geliyorsa öyle yazıyorum! Kalpten çıkan kalbe gider! Umarım maillerim benim kalbimden sizlerin kalplerine soğumadan ulaşıyordur! Kalbinizle alırsanız içselleştirmeniz daha kolay olur! Bana gelen geribildirimler boşuna yazmadığımı gösteriyor!
İYİ Kİ VARSINIZ!...
Özellikle yedi yıldır yoğun bir şekilde insanın kişisel mükemmelliğe ulaşma yolunda kullanabileceği yol ve yöntemleri araştırıyorum! Ve her ulaştığım yeni bir bilgi bana müthiş bir haz veriyor! Binlerce yöntem var! Bana göre zihinsel hakimiyeti sağlamaya yönelik içsel programlama en iyisi! Tüm yöntemlerin temeli! Çok basit görünüyor ama uygulayabilen neredeyse yok! Anahtarı 9 adımda 12’den vurmak adlı yazımdaki 7. adım: Kararlı ve Israrcı olmak! (tabi burada hedef de doğru yönde olmalı, kendi içsel değerlerimizle ve evrensel değerlerle çatışmamalı) Ama bunun bile çerçevesi çok geniş! Bunun da binlerce alt yöntemi var! Vakit buldukça sizlerle paylaşmaya çalışacağım!
Yazımıza başlamadan önce derin bir nefes alıp, ekrana gülümseyelim! JJJ
(aaa sakın utanmayın! Kendine güvenen insan gülümser! İçten bir gülümsemenin yakışmadığı hiçbir insan görmedim hayatımda! Bu arada hanım üyelerimize müthiş bir güzellik sırrı:
En Güzel Kadın Gülümsemesini En İyi Bilen Kadındır!)
Beynimiz, kişisel bilgisayara çok benzer bir şekilde çalışır! Tabi beynimizin işlevi bu kadar da basit değil! Örneğin beynimiz, şu ana kadar geliştirilmiş tüm bilgisayarlardan, bir çok açıdan bir çok kez daha güçlüdür!
Sizlerin de bildiği gibi, bir bilgisayarın üç temel parçası vardır: bir görüntü ekranı, bir klavye ve bir program diski! Ekran, bilgisayarın, programlanan bilgiyi görsel olarak algıladığımız bölümüdür! Ekran aynı zamanda sonuçları da gösterir! Bilgisayardan bizim için saklamasını ya da hesaplamasını istediğimiz sayılar, resimler ve kelimeleri gösterir! Klavye, bilgisayara vermek istediğimiz bilgi ve direktifleri yazmak için kullandığımız kısımdır! Disk ise, üzerine bilgiyi kaydettiğimiz küçük bir levha halinde manyetik kayıt bantıdır! Oraya ne kaydeder ya da programlarsak, birisi eski bilgiyi silip boş bırakarak veya yeni bilgi girerek onu değiştirmediği sürece, orada sonsuza dek kalacaktır!
Her birimiz, beynimizde benzer kısımlara sahibiz! Bilgisayarın video ekranı, bizim görünüşümüz ve hareketlerimizle çevremizdeki dünyaya ne sergilediğimize karşılık gelir!
Klavye ise beş duyumuzla eşdeğerdir! İşittiğimiz, gördüğümüz, tattığımız, dokunduğumuz kokladığımız veya kendimize söylediğimiz her şey, klavyemiz yani beş duyumuz vasıtasıyla beynimize programlanır!
Bir bilgisayarda, klavye ile ona yüklenen programı ve bilgiyi kaydetmek için bir disk kullanılır! Biz de ise disk, bilinçaltımızdır! Deneyimlediğimiz her şey bilinçaltımıza kaydedilir, programlanır!
Kısaca biz kendi kişisel zihin bilgisayarımıza ne programlarsak, bu kalıcı olarak programlanmıştır! Bu şu demektir: Bugüne kadar izin verdiğimiz programlama her nasılsa, bu insan yapımı en güçlü bilgisayarlara girilmiş herhangi bir program kadar önemli ve kalıcıdır!
Peki burada önemli olan nokta ne sizce? Klavye acaba kimin elinde? Bizim zihinsel bilgisayarımızı kim kullanıyor? Programları yükleyen kim ya da kimler? Kendimiz mi, bir başkası mı yoksa önüne gelen herkes mi?
Sizin zihinsel klavyeniz kimin elinde?
Bilgisayarınızı kimler kullanıyor?
Yüklenen programlar sizin için ne kadar faydalı?
Bilgisayarınıza yüklenen programlar virüslüyse ne olacak?
Bilgisayarınız neden yavaş işliyor acaba?
Sakın bilgisayarınızı kullananlar virüs bulaştırmış olmasın?
Neden ikide bir hata veriyor?
Adem Altay
A!!!A
İçinizdeki "Süper Ben"i Açığa Çıkarın!!!