Alıntı:
Merto Nickli Üyeden Alıntı
Bu güne kadar hayatında en çok onayladığın şey/şeyler nedir?
Gerçek enerjiyi yaratan ve kişisel özümüzü yansıtan alışkanlıklarımız ve davranış kalıplarımızı belirleyip farkında olmamız ilerlerken bize extra avantaj sağlayacaktır.
.
.
.
Mert. |
Ya bilmiyorum en çok neyi onayladığımı Mert abi özümü bulmam gerekmez mi önce bunun için. şuanki alışkanlıklarım benim özümümü yansıtıyor egomu mu yansıtıyor bu konuda kafam karışık bilemiyorum. ama genel olarak şöyle söyliyim. Haksızlıktan nefret ederim hiç tahammülüm yoktur, haklarımı muhakkak korurum bununla yetinmeyip etrafımdaki diğer insanlara karşıda bir koruma psikolojisiyle yaklaştığımı söyleyebilirim. Yani savunmayı severim kendimi ve başkalarının haklarını. Aslında sorularda da verdiğim cevaplar hep böyle ama gerçek düşüncelerim mi bu kendimle çelişiyorum işte sen benden daha iyi gözlemleyebiliyosun bu durumları biliyorumki sen beni çok iyi anlıyorsun ama kendim kendimi anlamıyorum. bazı sorularına yanıt veriyim yani aklıma ilk gelenleri söyliyim. yazmadıklarım zor geldi ondan ayrıca düşünmeliyim o konuları
Neleri kolayca yapabilirsiniz?
Çocuk olsaydım Mert abi bu soruya çok farklı bir cevap verirdim önce bunu söyleyeyim. şuanda eğilimim hukuk ağırlıklı olduğu için farkındalığımda bu yönde ona göre düşünebiliyorum sadece. Bu konuda da işimi kolaylıkla yapabileceğimi ve doğru kararlar alacağımı düşünüyorum. Birde ben yaptığım işleri en iyi şekilde yapmak isterim. Her şeyin en iyisini isterim yaptıklarımda en iyi olmalı. onun içinde araştırırım öğrenirim, sonrada uygularım. Gereken zaten kanunu bilmek. hiçbir hakimliğe hazırlanan öğrenci kanunları maddeleriyle bilmez öğretilmezki kimse de soramaz stajyerlikte öğreniliyor hepsi. Bende öğrenicem
Neler başardınız?
Üniversiteyi kazanmak benim için bi başarıydı. Bitirmek daha önemli bi başarıydı. Onun öncesinde hiç bi başarım yoktu. Belkide ben hatırlamıyorum ya da farkında değilim.
Çevrenize nasıl hangi yollarla yardımcı olursunuz?
Hmm bunu tam bilemiyorum her konuda yardımcı olabilirim. Yapabileceğim bir şeyse yardım etmeye çalışırım. Mesela en son kardeşime hukuki bi olayla ilgili yardımcı olmuştum. Adamlar çok inatçıydı ama ben onlardan daha inatçı olduğum için hukuki bilgilerimi kullanarak konuyu görüşme yapmadan önce iyice araştırmıştım kanun maddesini bile ezberledim filan her şeyi biliyordum yani gittim işte kardeşimin haklarını savundum avukatı gibi. İnat ettiler ama benimle baş edemezlerdi Pes ettiler ben haklı olduğumuzu biliyordum ve onlara bunu gösterdim yani ciddiyetimi ve konuya hakim olduğumu gördüler. Haksız olduğumuzu düşünsem mücadele etmezdim. Yola getirdim yani pis adamları böyle şeyleri seviyorum ben ama hobi olarak yapıyorum işte şimdilik
Yaşamdaki kurallarınız nelerdir?
Kural nedir? bunu pek bildiğim söylenemez. sorumluluklarımı elimden geldiğince yerine getiririm. verdiğim sözlerde her zaman dururum. temkinliyimdir. Yapamayacağım şeyler için söz vermem diyebilirim buna. İnatçılığımında bir kural olduğunu söyleyebilirim aslında çünkü inatçı olmam benim kararlı olmamı sağlıyor. Ben önceden mesela her şeye evet diyordum kararlarımın arkasında duramıyordum. Baktım böyle olmuyor bana zarar veriyor bu durum inatçı olmalıyım dedim bunu gerçekten isteyerek seçtim. Abarttım mı acaba
Size nelerin yapılmasına asla izin vermezsiniz?
Haksızlığı hiç sevmem. kimsenin beni kullanmasına ya da ezmesine izin vermem. öyle insanları da kendimde uzak tutmaya çalışırım çok da yok çevremde öyleleri ama arada oluyor işte.
Hangi kurallarınız sizi güçlü kılar?
Ciddiyet. Çünkü ciddi olduğum zaman kendimi güçlü hissediyorum. Bilgi sahibi olma: Genellikle bilmediğim konular hakkında konuşmayı sevmem. Kendimi korumak istiyorsam ya da bir başkasını o olayla ilgili kafamdaki bütün soru işaretlerini kaldırmak için araştırmalar yaparım her şeyi öğrenirim. Karşı tarafın beni bu şekilde ezmesine izin vermem. sonuna kadar mücadele ederim. Hatta olay sonrasında nasıl davranmam gerektiğini ve neler yapmam gerektiğini de araştırıp sonraki hareketlerimi ona göre planlarım. Bu şekilde karşımdakini daha kolay ikna edebiliyorum. Mert abi biliyorumki seni yine çok eğlendirdim cevaplarımla birde soruları görünce kendimin hiç farkında olmadan nasıl bu kadar yıl yaşamışım bunu farkettim. Bir insan nasıl kendisine bu kadar uzak yaşayabilir. Yaşamışım ama. sorulara cevap bile veremiyorum kendimle ilgili bildiğim bi şey yokki ne diyim