Tekil Mesaj gösterimi
Alt 21-10-2009, 02:04 AM   #22 (permalink)
yeni bir hayat
Super Moderator

yeni bir hayat - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Tesekkür: 30,500
1,573 Mesajinıza toplam 7,820 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
yeni bir hayat has a brilliant futureyeni bir hayat has a brilliant futureyeni bir hayat has a brilliant futureyeni bir hayat has a brilliant futureyeni bir hayat has a brilliant futureyeni bir hayat has a brilliant futureyeni bir hayat has a brilliant futureyeni bir hayat has a brilliant futureyeni bir hayat has a brilliant futureyeni bir hayat has a brilliant futureyeni bir hayat has a brilliant future
Standart Cevap: Lütfen Yardım Edin!

Alıntı:
gecemavisi Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
sevgili yeni bir hayat,
olumlama yapmak istiyorum ama hangi cümleleri kullanmam gerektiğini bilmiyorum.yanlış şeyler söylemek istemiyorum :( olumlama konusunda yardımcı olabilirmisin?
merhabalar gecemavisi,

bazı insanların dostluk konusunda kriterleri vardır..Mesela benim çok titiz olan bir arkadaşım,ne kadar muhabbet kurarsa kursun birisinin temiz olmadığı fikrine kapılırsa ondan soğuduğunu itiraf ediyor..Aynı durum bende de farklı şekilde var sanırım..Eli sıkı bir insanla çok samimi olamadığımı farkediyorum..Hani şu kontörü bitecek diye arayamayanlar,bir yerde oturulduğunda hesabı hep karşıdan bekleyenler..Ve işin ilginç yanı ben bu durumun farına varana dek,hep bu tarz insanları hayatıma çektim..
Şuna inanıyorum..Herkesle aynı derecede arkadaşlık kurulamıyor..Kahve içeceğin arkadaş ile bir sırrını paylaşabileceğin arkadaş aynı olmuyor..
O yüzden insanlardan bir beklentimiz olmadan,onları olduğu gibi kabul eder bir yaklaşım içerisinde olursak üzülmemize de gerek kalmaz diye düşünüyorum..Zaten bu düşünceye sahip olunursa,gerçek dostlar çevrenizi sarıyor..İstemediğiniz kişiler de etrafınızda uzaklaşıyor..

Öncelikle bilinçaltına kendinin değerli olduğu hissini kabul ettirmelisin..Pekçoğumuz kendimize değer verdiğimizi sanırız..Fakat gerçek öyle değildir..Arkadaşlıklarımızda veya herhangi bir tanıdığımızla ilişkimizde çok verici davranmak,karşımızdakinin mutluluğunu ön planda tutmak,hayır diyememek bunun en bariz göstergesi..
Bunun için de, bilinçaltına kendi değerimizi telkin etmeliyiz..
Buradaki telkinler (ego güçlendirici,kendine güven..) zaten çok etkili bu konuda..

Bu arada olumlu düşünmek,belirli olumlama kalıplarını sürekli kendimize telkin etmek de hem telkinlerin etkisini artırır,hem de hayata pozitif bakmamıza yardımcı olur..

Kendi değerimizi ifade eden olumlamalara örnek:

"Kendimi seviyorum..

Kendime saygılıyım..

Kendime güveniyorum..

Kendime inanıyorum..

Hayata karşı pozitif bir bakış açım var..

Ben önemliyim..

Hoşgörülüyüm..

Başkalarına saygı duyuyorum..

Samimi,içten ve dürüstüm.."

Dostluk kurabilmek,daha doğrusu aradığımız dostlukları bulabilmek için de şu cümleleri kullanabilirsin:

"Ben arkadaş canlısıyım..

Ben başkalarının görüş açılarını anlayabiliyorum..

Önyargıdan uzak duruyorum..

Yüreklendiriyorum..

Başkalarıyla gerçekten ilgileniyorum..

Başkalarının kendilerini önemli hissetmelerini sağlıyorum..

Duygularımın efendisiyim..

Etrafımı pozitif insanlarla dolduruyorum..

Samimi komplimanlar yapıyorum..

Sık sık gülümsüyorum..

Mümkün olduğunca her zaman isimleri kullanıyorum..

Arkadaşça bir yola başlıyorum..""

gibi...örnekler daha da çoğaltilabilir..ben en çok kullanılanları yazdım..Olumlama 'dan farklı veya benzer kalıplar da bulabilirsin..Bu konuda çok kitap da piyasada mevcut..Olumlama yazmanın püf noktalarını anladıktan sonra kendin de istediğin şey için yazabilirsin..

Faydalı olabildiğimi umuyorum..

sevgiler..
yeni bir hayat isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla