Tekil Mesaj gösterimi
Alt 27-05-2008, 04:47 PM   #14 (permalink)
MalloryKnox
Teğmen

Tesekkür: 20
76 Mesajinıza toplam 139 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
MalloryKnox is an unknown quantity at this point
Standart Ynt: NASIL KAZANDINIZ?????

Çalışma şeklimi biraz daha anlatayım :) Okulum tam gündü. 3,5 veya 4 gibi evde olurdum. saat 5'e kadar dinlenir sonra o gün ne çalışacağımı planlardım. Önce okulda gördüğüm dersleri tekrar ederdim. Yapmam gereken ödev varsa önceliği onlarar verirdim. Sonra ertesi günün dersleri için hazırlık yapmam gerekiyorsa onlara bakardım. Bu süreyi minimumda tutardım. Ama günlük tekrar yapmak yazılılara çalışma süresini kısalttığı için baştan savmazdım :)

Daha sonra dershanede o hafta hangi konu anlatıldıysa yada bildiğim ama tam kafamda oturtamadığım yada sınavda hata yaptığım konularla ilgili test çözerdim. Gece geç saatlere kadar çalışma kabiliyetim yoktu. Saat 11'de yatardım :) Sözel konularda konuyu dershanede yada okulda görmeyi beklemezdim. konu anlatımlı kitaplardan kendi kendime çalışırdım.

Haftasonları dershaneden sonra 1 saat kadar dinlenip yine o gün ne çalışmam gerektiğini planlardım ve hemen dersin başına geçerdim. Sosyal hayatımı minimum seviyeye indirmiştim. Hayatım okul-dershane-ev üçlüsü arasında geçiyordu :( Kendimi ödüllendirmek için sinemaya,tiyatroya giderdim, kitap okurdum. Okulda boş ders olması ihtimaline karşı yanında test kitabı götürmen de faydalı olabilir. Zamanını iyi değerlendirmiş olursun.

Ayrıca tatillerden faydalanmanı tavsiye ederim. Tabiki kendine de zaman ayır, ama tatiller bölünmeden ders çalışabileceğin en güzel zamanlar :) Bir de kendine haftalık hedefler koyup bunları başarmaya çalış. Büyük bir hedefi küçük adımlara bölüp gerçekleştirmek her zaman daha kolaydır. Hem gözün korkmaz hem de attığın her adım sana büyük keyif verir.

Çevremde ÖSS ye hazırlananlarda gördüğüm bir yanılgı var. Deneme sınavlarında aldıkları puanlara çok odaklanıyorlar. Diğer bir deyişle çıkardıkları net sayısına değil aldıkları puana bakıyorlar. Halbuki hangi konuda hata yaptığının farkında olmak onu tekrarlamamayı sağlar. Buna dikkat edersen çok yol katedeceğine eminim :)

Herkesin yapısı farklı, senin farklı ders çalışma alışkanlıkların olabilir. Kendini gözlemleyip hangi zamanlarda daha verimli sonuç aldığını inceleyerek çok güzel bir plan hazırlayabilirsin.

İyi haberlerini bekliyorum
MalloryKnox isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla