Tekil Mesaj gösterimi
Alt 28-05-2008, 09:35 AM   #215 (permalink)
Mustang
Guest

Standart Ynt: Mustang'in Rüzgarı

Günaydın...Ben hayatım boyunca hep başkalarının faturalarını ödedim .Annem ,eşim , kayıvalidem hepside hırslarını hınçlarını benden çıkarddılar.Ama kaybeden onlar oldular tabiki beni acıtıp incittiler ama kendileri benden çok şey kaybettiler.Kazananı olmayacak kavgalara girmek en çokta kavga çıkaranı kaybettiriyor.İnsanların hırsları hakimiyet çabaları ve becilliklerionları yok ediyor.

Kendilerini geliştirip kendi kendilerine yetmeyi beceremeyen insanlar başkalarının hayatlarına hükmetmeye çalışıyorlar.Sanki kendi hayatlarını hak etmişlerde başkalarının hayatlarınıda düzeltecekler.

Ben hayatımın her döneminde başkalarının işine karışmaktan hoşlanmadım .Benden yardım isteyen insanlara elimden geldiğince yardım etmeye çalıştım .Çocuklarıma hiç bir zaman onların sahipleriymiş gibi bakmadım .Ama herzaman koruyup kolladım.Çünki onları her zaman bizlere verilmiş emanetler olarak gördüm.

Hayatın şimdiye kadar vermediği veya şimdiye kadar yanlış kişilerden isteklerde bulunmamdan dolayı yaşadığım sıkıntılardan kendimi serbest bırakıyorum.Şimdiye kadar yaşanan zaman için artık üzülmeyeceğim ve beni kimseninde üzmesine izin vermeyeceğim.

son beş yıldır hayatımı gün bu gün saat bu saat an bu an olarak yaşıyorum.Bu beni hayatın olumsuzluklarını düşünüpte kendime çekmme engel oluyor.Mesela bir borç konusunda ben düşündükçe olumsuzlaşıyorum ben olumsuzlaştıkça eşime de etkim oluyor.Benim sakin ve huzurlu halim onuda sakinleştiriyor ve bir çok şeyin üstesinden gele biliyoruz.

Geçmişiveya geleceği düşünerek anı kaçırıyoruz.Böylece ne geçmişe nede geleceğe faydamız dokunuyor.Hayatımız baştan sona kadar hatalarla dolu olabilir .Geçmişi geçmişte bırakıp geleceğimiziHatalarımızdan aldığımız derslerle yeniden kurmalıyız.

Tanrı ile dosluk kitabında okuduğum birşey vardı.Geçmişin başarılarına takılıp kalma ama hatalarını da görmezden gelme diyordu.Hayatımız en güzel şekilde yaşamak bizim elimizde umarım hayat yolunda herkes kendince iyi olan yolu bulur.